avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensarii in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensarii in insolventa

firma la care lucrez a intrat in insolventa, si administratorul judiciar a anulat contractul colectiv de munca. Prin urmare, nu voi primi salariile compensatorii - cinci la numar - care mi se cuveneau. este legal?
De asemenea, am fost o perioada in somaj tehnic - 10 zile - perioada pentru care nu am primit cei 75% din salariu, ci am fost anuntata ca pentru acei bani suntem inscrisi la masa credala. Dar colegii care nu au fost in somaj tehnic in aceeasi perioada si-au primit salariile intregi. este legal?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 17 Octombrie 2013
Administratorul judiciar nu are cum sa anuleze prevederile ccm-ului.

Pe durata "somajului tehnic", salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
va multumesc pentru raspuns.
problema e ca am primit chiar si o decizie de la administratorul judiciar in care suntem anuntati de "denuntarea contractului colectiv de munca" : (mentionez ca am si CIM)

" Astfel, în temeiul art. 20 alim. 1) lit. j coroborat Cu prevederile art. 86 alín. 1) din Legea nr.
85/2006 privind procedura ínsolventei, administratorul judíciar a decis denunTarea
contractului Colectiv de muncä al SC xxx SA înregistrat la Inspectoratul Teritorial de
Muncä a judetuluí xx sub nr. xx ridicat la data de xx 2013, datoritä díficultâ'gilor
economíce ale socíetätií, în contextul procedurií de ínsolventä reglementatä de Legea
85/2006 declangatä împotriva societäëii xx."

avem sanse sa castigam daca ii dam in judecata pentru aceasta ilegalitate?

Trebuie vazut CCM-ul in ce conditii se poate face denuntarea unilaterala a acestuia si de cand isi produce efectele denuntarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca / insolventa Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Starea de insolventa duce la nulitatea contractual colectiv de munca? Firma unde lucrez este in insolventa, am drepturile salariale platite la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractelor de munca in cazul unei firme aflate in insolventa corina.trandafir corina.trandafir Cum se inceteaza contractele de munca ale angajatilor la o firma care se afla in insolventa si are un administrator judiciar Am citit legea 85/2006 si din ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)