avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractelor de munca in cazul unei firme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractelor de munca in cazul unei firme aflate in insolventa

Cum se inceteaza contractele de munca ale angajatilor la o firma care se afla in insolventa si are un administrator judiciar
Am citit legea 85/2006 si din cate am inteles concedierea se va face de urgenta....dar nu este specificat art. din codul Muncii??!! Daca se va face cu 65 alin 1 (ccm national este prevazut salariu compensator firma este insoventa nici nu se pune problema de a fi in stare sa acorde acest salariu)Se pot inceta contractele de munca cu art.86 alin 6 din legea 85/2006 legea insolventei???
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 11:01, 10 Decembrie 2009
CIM-urile se inchid in baza art. 65 (1) sau 66 (ptr concedieri colective)

Art. 86 (6) din Legea 85/2006 nu reprezinta articol reglementat de lege ptr inchiderea contractelor de munca si a carnetelor de munca.
Ca efect al aplicarii legii nr.85/2006, incetarea CIM se face conform dispozitiilor legale in materia concedierilor colective, prevazute de Codul Muncii, si normele legale conexe.
In completarea raspunsului dat anterior de ceilalti doi colegi, toate drepturile ce izvorasc din procedura de concediere se considera creante de natura salariala si se inscriu la masa credala in consecinta chiar daca firma se afla in insolventa nu inseamna ca nu trebuie sa acorde aceste drepturi (salariile compensatorii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din c.c.c. - firma in faliment alinapene alinapene Peste doua saptamani ar trebui sa revina din concediu crestere copil o salariata la o firma care se afla in faliment. Imi spuneti, va rog, cum trebuie procedat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfatul vostru. legea 85/2006- concediere colectiva incepator c.j incepator c.j Notificarea mi-a ajuns pe data de 14.02.2011 prin posta, prin care ma anunta desfacerea contractului individual de munca in baza art 8l alin(6) din legea ... (vezi toată discuția)
Ccc si insolventa firmei suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o firma care a intrat in insolventa in 2012 dar avea doua salariate in CCC din 2011 una din ele termina concediul in ... (vezi toată discuția)