avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Cum se procedeaza in cazul divortului intre 2 romani cu domiciliul in strainatate si casatoria incheiata intr-un stat al UE?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:14, 1 Aprilie 2009
eu.ro.lex a scris:

de regula, casatoria se desface la locul unde a fost incheiata...
Regula este a ultimului domiciliu comun al sotilor, pentru ca doar acolo s-ar putea spune ca s-a "macinat" relatia dintre soti.
De acolo provin si cele mai multe probe care ar demonstra imposibilitatea continuarii relatiei de casatorie.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
primavera1234 a scris:

Cum se procedeaza in cazul divortului intre 2 romani cu domiciliul in strainatate si casatoria incheiata intr-un stat al UE?


Cei 2 romani au domiciliul in strainatate sau resedinta. De multe ori se face confuzie intre domiciliu si resedinta, ceea ce in acceptiunea civila sunt 2 termene diferite. Legea prevede competenta instantei de la ultimul domiciliu comun al partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar ellaella ellaella buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca doi cetateni romani,care s-au casatorit in strainatate(in comunitate) si locuiesc acolo,pot sa divorteze in tara la ... (vezi toată discuția)
Cetatenii straini pot divorta in romania? margica margica buna ziua ! suntem cetateni austrieci si avem domiciliul in Romania.Este posibil sa divortez in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)