avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Evaluare bunuri mobile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Evaluare bunuri mobile

Buna dimineata. Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot evalua niste bunuri mobile daca partea adversa cu care doresc sa dezbat succesiunea nu-mi da voie sa intru in casa . Am depus la judecatorie cerere pt partaj judiciar , dar mi s-a respinge pe acest motiv , si necunoscand valoarea bunurilor nici nu pot timbra . Cum ma sfatuiti sa procedez ?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:09, 16 Octombrie 2013
Le faceti o evaluare ochiometrica, nu stiu aproximativa, pentru timbraj. daca apoi instanta considera ca nu e ok, poate dispune expertiza. sau solicitati dv. expertiza de evaluare.
Sunt asa de importante acele bunuri?
va multumesc pt raspuns , asa am facut la prima cerere care mi-a fost respinsa ,iar acum mi se cer dovezi in urma carui fapt am ajuns la acele valori . pai ce dovezi sa dau , eu am estimat ochiometric cum m-ati invatat dar tot nu e bine vor dovezi , chitante . este posibil sa se ceara asa ceva ? care lege prevede acest lucru ? eu nici nu doresc acele bunuri dar ma obliga sa le trec in masa succesorala .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
dimabronia, utilizator
Va cer dovezi sau vi s-a respins? Ca una e una si a doua e cealalta... Cine va obliga?
Aveti un avocat? Ca faceti confuzii mari, nu va obliga nimeni sa impartiti ce nu stiti ca e sau sa evaluati ce nu puteti sti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie evaluarea bunurilor supuse partajului succesoral? ContSters126583 ContSters126583 Doresc sa introduc o actiune de sistare a indiviziunii succesorale si constarea calitatii de mostenitor iar in ea sa trec bunurile imobile ale defunctului. ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru GABYBABY GABYBABY AM DESCHIS UN PROCES DE SUCCESIUNE LA JUDECATORIA CORNETU,AM PRIMUL TERMEN PE 6 NOIEMBRIE,DAR PANA ATUNCI EU AM AUZIT CA TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU,SI ... (vezi toată discuția)
Intrebare - cerere dezbatere succesiune dimabronia dimabronia buna ziua. In urma cu ceva timp am depus la judecatorie o cerere pt dezbaterea unei succesiuni. Astazi am primit o comunicare prin care mi se cere sa arat ... (vezi toată discuția)