avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, uzucapiune

Am o locuinta care nu e pe numele meu,tatal meu a murit in 1992 si nu am facut partajarea suntem 3 frati,dar in aceasta locuinta locuiesc doar eu si platesc impozit din 1992.Am inteles ca dupa 30 de ani de platit impozit la primarie locuinta poate deveni a mea?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:50, 21 Octombrie 2013
Nu, depinde ca ce locuiti acolo: ca mostenitor, ca proprietar...
In plus, e mai dezavantajoas sa va raportati la uzucapiunea de 30 de ani, cand cea actuala e mai scurta. Oricum, nu stiu daca indepliniti conditiile.

Cat despre mostenire, nu stiu nici daca fratii dv. mai sunt mostenitori, ei aveau ocazia de a fi, dar si-au exprimat in acest sens dorinta? Legal? Ati facut vreun demers dupa decesul tatalui?
locuiesc ca mostenitor din partea tatalui,iar dupa moartea tatalui ei au plecat din localitate si locuiesc prin alte parti,iar eu am ramas singurul la vatra care platesc din 1992 toate darile catre stat a mostenirii.
Daca tatal dvs. a facut intabularea imobilului exista procedural o posibilitate mai usoara de a va inscrie in cartea funciara.. Daca nu, trebuie sa urmati pasii dezbaterii succesiunii impreuna cu fratii dvs. Prezentati-va la notar cu toate actele de deces, de proprietate, actele dvs. certificat nastere si solicitati deschiderea succesiunii. Ea se deschide la un notar din raza localitatii unde tatal si avea ultimul domiciliu.
fratii mei nu doresc sa faca succesiunea,mi-au spus ca nu au timp pt asa ceva,dar nci nu vor sa imi cedeze mie,ma tine incurcat.
Pai fortati lucrurile un pic, chemati-i la notar, notificati-i, faceti ceva in afara de discutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj cygni cygni Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)
Invitatie dezbatere succesiune sandru72 sandru72 succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O (vezi toată discuția)