avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Diminuarea riscului de neîncasare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Diminuarea riscului de neîncasare

Va rog sa-mi spuneti daca exista o clauza contractuala, care sa nu fie considerata abuziva, care poate sa ne diminueze riscul de neîncasare. Este vorba despre un contract de transport marfa vrac pentru un client cu care nu am lucrat pana acum iar sumele vor fi mari.Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
infotransimpex, utilizator
Cel mai recent răspuns: infotransimpex , utilizator 15:41, 18 Octombrie 2013
Penalitati de 1%/zi de intarziere din valoarea sumelor neachitate ar fi o varianta. Se poate adauga: "Valoarea penalitatilor poate depasi suma asupra careia au fost calculate". Dacavaloarea contractului e fixa se poate inlocui ...(din valoarea contractului) in loc de valoarea sumelor neachitate. Ar fi bine totusi sa verificati firma respectiva (CIP , RECOM, siteuri specializate antitepari). Un Bilet la ordin ar fi o garantie suplimentara.
~ Conținut șters la cerere ~
medieribucuresti a scris:

Penalitati de 1%/zi de intarziere din valoarea sumelor neachitate ar fi o varianta. Se poate adauga: "Valoarea penalitatilor poate depasi suma asupra careia au fost calculate". Dacavaloarea contractului e fixa se poate inlocui ...(din valoarea contractului) in loc de valoarea sumelor neachitate. Ar fi bine totusi sa verificati firma respectiva (CIP , RECOM, siteuri specializate antitepari). Un Bilet la ordin ar fi o garantie suplimentara.

Multumesc, Aceste clauze sunt precizate deja.
Firma este verificata..dar probleme exista si la firme...verificate...

M-ar interesa o clauza prin care administratorul sa raspunda personal penal...in caz de neplata la termenul stabilit...
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii georgetb georgetb Buna seara. Am o firma care a ramas cu ceva datorii la distribuitori in valoare de 2100 ron,acestia din urma au bagat firma in insolventa si aceasta mi-a ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperare-contracte comerciale persoane juridice ferarri_enzo ferarri_enzo Va solicit sprijin in urmatoarea situatie; Am incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana juridica.In contract am stipulat ca si clauza, in caz de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin ContSters233538 ContSters233538 Am primit din partea unei firme un bilet la ordin in baza unei discutii care am avut-o cu adminitratorul acelei firme pt. o colaborare .Respectiva firma a ... (vezi toată discuția)