avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu?

Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii prevazute in contract (de ex. cu preaviz sau la neindeplinirea obligatiilor asumate) daca acest lucru este redactat si asumat prin contractul insusi? Ce conditii trebuie sa fie indeplinite pentru a face posibil acest lucru. Daca da va rog sa ne dati un exemplu care poate duce la acest lucru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 11:23, 1 Noiembrie 2013
Multumesc. pot cere evacuarea si executarea silita in aceeasi cerere pe care o formulez executorului?
luissiana a scris:

(mentionez ca in contractul actualmente reziliat pt neplata exista un pact comisoriu de gr IV si drept de retentie asupra bunurilor in caz de neplata)


Pai... pana la urma aveti un contract de comodat (care presupune un imprumut cu titlu gratuit) sau un contract de inchiriere mascat de denumirea de comodat?
Daca ati primit bani-este contract de inchiriere/locatiune si ca sa fie titlu executoriu trebuia inregistrat la AFP. Dar si daca e titlu executoriu, este doar pentru recuperarea chiriei.
Daca nu ati primit bani, este contract de comodat si ca sa fie titlu executoriu trebuie sa aiba data certa. Daca are si data certa este titlu executoriu pentru restituirea bunului la expirarea termenului.
este contract de inchiriere, inregistrat la AFP, actualmente reziliat pt neplata si cu fostul locatar notificat prin executor sa elibereze imobilul. In fapt nu locuieste nimeni acolo si vreau sa stiu care e procedura cea mai rapida dar si sigura de a intra in apartament dar si de a valoribica bunurile din el asupra carora am drept de retentie in caz de neplata. imi trebuie intai ordin de evacuare si apoi cer executarea silita si retin bunurile sau le pot cere printr-o singura cerere executorului.?
Daca aveti hotarare judecatoreasca in sensul evacuarii si valorificarii bunurilor, da.
Dar, evacuarea face obiectul unui proces separat, fata de investirea cu formula executorie a contractului de inchiriere inregistrat la anaf si prezentat executorului pentru plata chiriei.
contract de inchiriere, inregistrat APF, actualmente reziliat pt neplata si care cuprinde o clauza de retentie asupra bunurilor din ap pana la recuperarea datoriei. ce trebuie facut pt a intra in imobil si a exercita dreptul de retentie in conditiile in care chiriasul nu mai locuieste faptic acolo si refuza sa vina pt a preda imobilul? (tb sa cer si evacuarea odata cu executarea silita?)

PS-scuze, acum am vazut raspunsul Dvs!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
luissiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita? simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma: \"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu ... (vezi toată discuția)