avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Buna ziua.Am terminat somajul,12 luni;vreau sa stiu daca pot profita de ajutorul de somaj in continuare.Nu mi-am gasit de lucru
Cel mai recent răspuns: neacsa21 , utilizator 22:45, 17 Octombrie 2013
Nu mai puteti beneficia de ajutorul de somaj in continuare.

Pentru a beneficia din nou de ajutorul de somaj va trebui sa indepliniti din nou conditiile prevazute de Legea nr.76/2002
Stiam ca dupa terminarea somajului,se mai acorda un ajutor de 15 % din sal min pe economie inca 9 luni;nu mi-am gasit de munca,nu am nici un venit,am urmat un curs profesional in cadrul somajului.Nu-mi doresc sa stau degeaba,dar nu mi-am gasit de lucru.Care ar fi conditiile?Doamnele de la of forte munca,nu au timp de explicatii...pe cine sa intreb?
Multumesc
neacsa21 a scris:

Stiam ca dupa terminarea somajului,se mai acorda un ajutor de 15 % din sal min pe economie inca 9 luni;...

1. Nu stiu de unde stiati dar nu exista asa ceva.

2. In vechea lege a somajului (Legea 1/1991) era prevazuta acordarea alocatiei de sp[rijin timp de 18 luni dupa terminarea ajutorului de somaj care se acorda pe o perioada de 270 de zile.

3. In actuala lege a somajului (Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca) nu se mai prevede acordarea altor sume de bani dupa teminarea perioadei de somaj indemnizat.

4. Va puteti inregistra in continuare la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca si, daca aveti noroc, Agentia de Somaj va poate oferi un loc de munca.
neacsa21 a scris:

... Doamnele de la of forte munca,nu au timp de explicatii...pe cine sa intreb?
Multumesc

Puteti intreba si ANOFM-ul - Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Email de contact: anofm@anofm.ro
multumesc.Nici nu am stiut ca este alta lege sau ca s-a modificat...am inteles acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si l-am suspendat pe o perioada de trei luni deoarece m-am angajat.Conditiile de munca sunt ingrozitoare si nu stiu daca mai pot rezista inca ... (vezi toată discuția)
Depunere acte somaj in timpul ccc daria7 daria7 Buna ziua, am mai scris in legătura cu nelamurirea mea despre somaj si ccc. Mi am reformulat in minte întrebarea si am deschis alt sub imi cer scuze deoarece ... (vezi toată discuția)
Ref.somaj luminitateodora luminitateodora Buna ziua, As dori sa stiu daca absolventii facultatilor de medicina au dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj conform Legii nr.76 din 2002? Va ... (vezi toată discuția)