avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravenþionalã aflatã în procedura de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravenþionalã aflatã în procedura de regularizare

Buna ziua , Creez acest post deoarece nu mai stiu ce sa fac , am ajuns intr-un impas in care nici macar internetul nu ma poate scoate , acest impas este legat de procedura civila.

Cazul meu

Am primit amenda pentru deranjarea linistii publice , doar din cauza ca sa nimerit sa ajung in fata scarii blocului in momentul nepotrivit. Procesul verbal pe care politistul mi l-a facut , nu l-am semnat deoarece am considerat ca face un abuz ,precizez ca pe langa faptul ca mi sa dat amenda pe degeaba am mai fost si transportat la sectie duminica seara in jur de ora 23 - 00, bine inteles procesul verbal pe care politistul mi l-a intocmit, nu l-am semnat.
Dupa aproximativ 3 saptamani ma trezesc cu procesul verbal in cutia postala. Pe proces verbal aparand un martor din neant.
Dupa ce am stat si m-am gandit cum sa fac am zis , nu se poate asa ceva , ma duc si depun contestatie la judecatorie, pentru anularea procesului verbal.. M-am documentat pe internet vreo 2 zile si am formulat contestatia pe care am depuso la registratura judecatoriei.

Domnule Presedinte,


Subsemnatul …………………., domiciliat in …………………………………………………….., in temeiul art.118 alineatul 1 din OUG 195/2002 cu modificarile ulterioare, formulez:


Contestatie


Impotriva procesului verbal de contraventie seria …….numarul …….. emis de …………….din cadrul Sectiei ….. Politie, la data de ……… la ora ……., prin care va solicit sa dispuneti admiterea actiunii, anularea procesului-verbal de contraventie si exonerarea de la plata amenzii.


Motive


In fapt, in data de ……… in jurul orei 23:30, veneam de la tenis cu numitii ………………………., in momentul cand am ajuns in fata scarii de bloc unde locuiesc , mentionez ca in fata scarii se aflau mai multe personae, a oprit o masina de Politie din care au coborat doi agenti intrebandu-ne pe toti prezenti acolo datele de identificare. Dupa ce le-am comunicat datele am intrebat daca pot pleca acasa deoarece eram obosit, dar agentii nu m-au lasat deoarece vroiau sa mergem la Sectia ……. Politie. La Sectia … Politie, ni s-au intocmit procese verbale de contraventie eu fiind doar in trecere am considerat ca agentii au facut un abuz, dandu-mi amenda, nefiind de acord , nu am semnat procesul verbal.
Mentionez ca procesul verbal l-am gasit in cutia postala in data de ………..











Data Semnatura




v-am atasat cererea ca sa va pun la dispozitie toate detaliile.

dupa ce am depus contestatia mi s-au dat un numar de dosar un complet , pana acum totul a fost bine .
Insa dupa 2 saptamani am primit de la judecatorie un plic cu Comunicare Adresa si cu o Rezolutie atasata , acestea fiind :

Romania
Judecatoria Sectorului Bucuresti
Str.
– Bucuresti





Destinatar :
………………….


Dosarul nr …………..
Materia : Civil
Stadiul Procesual al dosarului : Fond
Obiectul dosarului : plangere contraventionala
Complet : 22-C


Comunicare Adresa
Emisa la

Stimata doamna/stimate domn,

In legatura cu dosarul avand datele de indentificare de mai sus, in calitate de contestator, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti obligatiile de mai jos:



B Obligatia de a indica urmatoarele:
Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta sic ate un exemplar pentru fiecare parte , cf. art. 150 npc.


Nota : Conform rezolutiei atasate.

In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat.


Parafa sefului instantei semnatura grefierului
Stampila
Romania
Judecatoria Sectorului Bucuresti
S
S– Bucuresti



Rezolutie
07.10.2013

In temeiul art. 200 cod de procedura civila se va instiinta petentul prin adresa cu mentiunea ca in termen de cel mult 10 zile de la primirea instiintarii

Sa Precizeze/Sa Completeze

Cerere de chemare in judecata , in doua exemplare, sub sanctiunea anularii cererii, potrivit art. 200 alin.3 cod procedura civila.


- denumirea si sediul intimatei
- codul numeric personal sau codul unic de inregistrare ori codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registul persoanelor juridice si contul bancar al petentului si intimatei, daca partea poseda ori I s-au atribuit aceste elemente de indentificare potrivit legii, in masura in care acestea sunt cunoscute de petent, in caz contrar se va comunica raspuns in acest sens
- adresa electronica sau numarul de telefon, numarul de fac ori altele asemenea ale petentului si intimatei, in masura in care acestea sunt cunoscute de petent, in caz contrar se va comunica raspuns in acest sens.
- Aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere – in situatia in care se solicita proba cu martori sa precizeze numele , prenumele si adresa martorilor, adresa electronica sau numarul de telefon, numarul de fax ori altele asemenea, ale martorilor, in masura in care acestea sunt cunoscute de petent.
- Dovada in original a achitarii taxei de timbru in cuantum de 20 de lei, potrivit art 19 din oug nr 80/2013, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local ‘’taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru’’ al unitatii administrative-teritoriale in care petentul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul social, conform art. 40din oug nr 80/2013.
- Se va adduce la cunostinta petentului posibilitatea de a formula , in termen de 5 zile de la primirea comunicarii, conform art 33 alin. 2 din oug nr 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.



Presedinte
………..



si acum sincer sa va spun m-am pierdut , m-am documentat 2 zile pe internet, si uitati ce am inteles eu ca trebuie sa fac in continuare pentru a avea castig de cauza.
1 din cate am inteles trebuie sa fac o Cerere de Chemare In Judecata.

Care arata asa :
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat în _________, având C.N.P. _______ în calitate de reclamant,
Chem în judecată
pe ________, domiciliat în ______, având C.N.P.__________ în calitate de pârât, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi:
– obligarea pârâtului la ______
– obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată;
Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt: Învederez instanţei că ________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. ________
Probe: Solicit încuviinţarea următoarelor probe ________
Anexez: copie acţiune pentru pârât, copii înscrisuri pentru pârât certificate pentru conformitate, lista cu numele martorilor propuşi şi adresele acestora, chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru în cuantum de ______ lei, timbrul judiciar în valoare de ______ lei.

Semnătura,
______________


Domnului Preşedinte al Judecătoriei/Tribunalului _______________

2 ( Si de asta nu sunt sigur aici daca puteti sa ma ajutati cu mai multe informatii v-as fii foarte recunoscator) Achitarea taxei aceea de timbru .
- de ce intreb asta , deoarece acea taxa am platito odata , adica dosarul exista , eu doar mai adaug ceva la dosar, trebuie platita acea taxa si de data aceasta , pentru ca asa scrie in rezolutie?

precizez ca , contestatia pe care am expuso aici este exact ce am depus la judecatorie , iar comunicare adresa si cu rezolutie , sunt exact ce am primit
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
avram17roma, utilizator
Cel mai recent răspuns: avram17roma , utilizator 00:27, 9 Mai 2014
Ati inteles gresit. Plangerea contraventionala initiala estebuna , exceptand "...." daca nu le-ati completat.Trebuie sa comunicati instantei exact ceea ce a cerut. In situatia in care nu cunoasteti datele de identificare atunci precizati exact acest aspect, intrucat instant a precizat expres acest lucru, folosind sintagma "in masura in care acestea sunt cunoscute de petent, in caz contrar se va comunica raspuns in acest sens".
Sper de asemenea, ca dvs ati completat cererea cu denumirea intimatei si nu ati lasat "puncte, puncte" ca in postarea facuta, caci nu se intelege cu cine va judecati. Astfel, trebuie sa precizati expres Insp.Jud.Politie-sectia x, de care apartine agentul constatator....
Apoi, la solicitarea de "aratare a dovezilor pe care se sprijina cererea" trebuie sa mentionati martorii cu care puteti dovedi plangerea cu aratarea adresei acestor.In ce priveste dispozitia de achitare a taxei de timbre de 20 lei, cred ca aceasta este evidenta si nu mai necesita comentarii, decat ca trebuie sa o platiti la unitatile de ANAF-Directia de impozite si taxe locale si sa o anexati la adresa pe care o veti comunica instantei.
Succes!
Buna ziua , va multumesc pentru toate informatiile, dar totusi as vrea sa va intreb ceva , in rezolutia care am primito, dupa titlul ,"Sa precizeze/Sa completeze" zice asa :

''Cerere de chemare in judecata , in doua exemplare, sub sanctiunea anularii cererii, potrivit art. 200 alin.3 cod procedura civila''

Art. 200. - (2) Cand cererea nu indeplineste aceste cerinte, reclamantului i se vor comunica in scris lipsurile, cu
mentiunea ca, in termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicarii, trebuie sa faca completarile sau
modificarile dispuse, sub sanctiunea anularii cererii. Se excepteaza de la aceasta sanctiune obligatia de a se
desemna un reprezentant comun, caz in care sunt aplicabile dispozitiile art. 202 alin. (3).
(3) Daca obligatiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt indeplinite in termenul prevazut la
alin. (2), prin incheiere, data in camera de consiliu, se dispune anularea cererii.

Celelalte liniute le-am inteles din rezolutie , dar asta cu cerere de chemare in judecata in 2 exemplare. , daca puteti sa ma lamuriti si pe mine ce vrea sa insemne asta , sa fie oare foaia cu care ma duc eu la ei ( aceasta adresa care , zic eu , o atasez la dosar).

Va multumesc pentru ajutor, si sper sa ma lamuriti in continuare daca vedeti ca nu am inteles ceva.

O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
plangerea impotriva pv-ul de contraventia trebuia facuta in 2 exemplare unul ramane la instanta, iar celalalt se trimite politeti de catre instanta ... impreuna cu cererea trebuia sa depuneti copii xerox dupa pv-ul, c.i., si alte dovezi de care va puteati folosi in instanta.

din ce ati aratat am vazut ati motivat contestatia in baza codului rutier "art.118 alineatul 1 din OUG 195/2002" - vedeti primul post, iar fapta descrisa nu intra sub incidenta codului rutier ...

luati legatura cu un avocat ... pt ca cu siguranta veti avea probleme in instanta ... asta daca nu va anuleaza cererea si ramaneti sa platiti amenda, iar mai nou veti avea de platit si cheltuieli de judecata in favoarea statului, daca pierdeti.
Inseamna ca ati depus plangerea intr-un singur exemplar , probabil si fara sa anexati procesul verbal contestat in copie....Nu aveti altceva de facut decat ceea ce v-am spus si v-a solicitat instant.Altfel planegerea(care reprezinta o cererede chemare in judecata) va fi anulata.
buna ziua,

ROMANIA
JUDECATORIA SECTORULUI ….. BUCURESTI
DOSAR NR……….



Domnule Presedinte,


Subsemnatul ………………………., cu domiciliul stabil in Bucuresti……………………………………., avand codul numeric personal …………… si posesor al C.I. cu seria: … nr:………., in calitate de petent in dosarul mai sus mentionat, va aduc la cunostinta urmatarele:

- Directia Generala de Politie Bucuresti , Sectia 20 Politie , cu sediul in Str. Splaiul Independentei, nr.319, Complex SEMA PARC Cladirea OB – 403 A;
- In ceea ce priveste cel de al doilea capat de cerere din rezolutia mentionata anterior va informez ca nu am gasit : codul unic de inregistrare, codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in Registrul Comertului sau de incriere in Registrul Persoanelor Juridice sau contul bancar, care sa corespunda Sectiei 20 De Politie, de asemenea nici petentul nu detine un cont bancar;
- (Adresa mea de mail ), in baza informatiilor pe care le-am cules, in ceea ce priveste un mijloc de comunicare electronic cu sectiile de politie din Bucuresti am fost informat de faptul ca exista o adresa de e-mail centralizata la nivel de Capitala respectiv politia.capitalei@b.politiaromana.ro.
- Referitor la continutul procesului verbal seria…. nr…….. din data ……… ora ……., in baza art.16 din O.G. nr.2/2001 cu modificarile ulterioare declar ca am fost oprit de catre agentul constatator in fata blocului nr.46 sc.A si nu in fata blocului nr.46 sc.B, de asemenea in baza art.26 din Constitutia Romaniei, mentionez ca eu eram in drum spre casa cand agentii mi-au cerut sa ma legitimez.
- In ceea ce priveste cel de-al cincelea capat de cerere, precizez ca originalul chitantei a fost depus la dosar.
- Persoanele care pot confirma modul abuziv in care a fost intocmit Procesul-verbal de contraventie sunt numitul ………………….. cu domiciliul stabil in Bucuresti,………………………………. si numitul …………….. cu domiciliul stabil in Bucuresti…………………………………..





Cu stima si consideratie,
…………………………
Data Semnatura


aceasta este adresa pe care am depuso la dosar, ca respuns la rezolutia primita.
astept parerile dumneavoastra , in legatura cu formularea adresei , in legatura cu al 4-lea paragraf , as fi curios sa imi spuneti daca am procedat corect ( am scris chestia asta deoarece agentul constatator a scris pe proces verbal ca totul s-a intamplat la scara B si nu la scara A ( scara unde locuiesc). de asemenea in legatura cu originalul chitantei taxei de timbru judiciar , am fost la judecatorie si am intrebat un grefier , acesta mi-a spus ca sa mentionez ca am platit acea taxa, si ca nu trebuie sa o mai platesc inca odata.

Va Multumesc!
Astept perari opinii etc.
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda, doresc anularea procesului-verbal BogdanH BogdanH Buna ziua! Am primit aseara o amenda pentru incalcarea regulilor de circulatie in Iasi, as dori sa o contest. Pe scurt, am ocolit pe linie dubla continua ... (vezi toată discuția)
Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator Costinel Burca Costinel Burca Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si ... (vezi toată discuția)