avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca

in cazul in care voi pierde procesul cu o societate pe actiuni in legatura cu desfacerea contractului de munca,e posibil sa-mi ceara cheltuieli de judecata?
si daca da cam care ar fi suma aproximativa
Cel mai recent răspuns: ytalyanu , utilizator 13:38, 17 Octombrie 2013
da. depinde de avocati angajati.este o piata libera putand varia de la cateva milioane la cateva mii de euro.

in general onorariile mari se solicita prin proces separat sa nu fie cenzurate.
Plata cheltuielilor de judecata cade in sarcina celui care pierde litigiul.

Instanța poate, chiar și din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaților, atunci când acesta este vădit disproporționat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat, ținând seama și de circumstanțele cauzei. Măsura luată de instanță nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat și clientul său.
am inteles, dar daca prin absurd sunt obligat la cheltuieli de judecata iar eu nu dipun de acesti bani ,ce mi se poate intampla?
Se va trece la executarea silita a bunurilor pe care le aveti in proprietate.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata litigiu de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare, un angajat reclamant pierde procesul cu angajatorul, iar cel din urma cerere plata cheltuielilor de judecata. Exista ... (vezi toată discuția)
Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)
Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? shcgusa shcgusa Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? Ma refer in cazul in care onorariile sunt exagerate? (vezi toată discuția)