Locuiesc intr-un bloc care este contorizat la toate apartamentele de peste 5 ani numai ca dupa ce au fost instalate pe banii locatarilor s-a observat ca sunt diferente foarte mari intre inregistrarile contuarelor individuale si contuarul blocului. S-a hotarat atunci sa se renunte la plata individuala si sa se plateasca la pausal fara sa se faca cea mai mica incercare de a descoperii de unde vin pierderile.
Asa am ajuns acum sa platim o familie de trei persoane, mama, tata si copil in varsta de 5 ani, 225 de lei pe luna vara cheltuieli apa rece+apa calda in conditiile in care avem si casa la iesirea din Bucuresti si vara stam mai mult pe acolo dar trecem si pe la apartament din varii motive, motiv pentru care am solicitat scoaterea de la intretinere in functie de cum considera ei just, si au considerat justetea sa ne scoata total pe iulie, pe august, in conditiile in care am locuit doar 6 zile ne-au pus la intretinere.
Inca de anul trecut am solicitat in scris contorizarea, nu mi s-a raspuns in scris ci doar verbal cu aceleasi argumente: diferente intre consumul apometrelor individuale si apometrul blocului. In concluzie timp de 5 ani(de atunci stam noi in acest bloc) conducerea noastra nu a considerat necesar sa descopere de unde vin diferentele).
De acum doua luni am inceput din nou demersurile solicitand in scris contorizarea. Rezultatul a fost o solicitare catre Apa Nova sa citeasca contuarul si atat, o ignorare totala fata de mine si ultima replica a presedintei catre mine a fost sa ii trimit solicitarile prin posta cu confirmare de primire, ca refuza sa primeasca orice cerere altfel decat in acest mod. Am lasat in cutia administratorului pe data de 03.10.2013 cerere cu specificatia sa imi dea numar de inregistrare si pana astazi nu am primit nimic.
Mentionez ca ieri s-a afisat consumul pentru luna septembrie, avem de platit 180 de lei apa calda + apa rece adica 16.91 metri apa rece si 6,71 metrii apa calda, in conditiile in care noi am consumat 5.86 metrii cubi apa rece si 2.39 metrii apa calda.Consumul total pe bloc in care locuim 55 de persone + Frizerie + un spatiu comercial acum inactiv)este de 325 metrii cubi de apa rece si 125 metrii cubi apa calda.
- La parterul blocului sunt doua spatii comerciale dintre care unul este foarte activ, frizerie pentru copii cu un trafic de peste 50 de clienti pe zi plus un numar de, estimez eu, 10 angajati zilnic. Ei sunt bransati la contuarul nostru de apa rece si ei platesc conform contuar propriu nu la pausal ca si noi. Ceea ce ma revolta pe mine cumplit, este faptul ca ei platesc apa rece mai putin decat noi trei persoane. Nu cred ca este normal. Am intrebat administratia daca frizeria are contuarul metrologizat in ultimii ani si mi-au spus ca nu, dar ca ei atat consuma si atata platesc. Adica cam 25 de metrii cubi pe luna cam cat platim si noi trei persoane.
Acesta este contextul, scuze pentru detaliere dar am vrut sa va faceti o imagine de ansamblu
Va rog sa imi spuneti:
- Daca am contuare in apartament, noi, metrologizate, administratia este obligata sa mi le ia in calcul fara sa fie necesar acordul a 50 + 1 dintre locatari?
- Daca adunarea hotaraste ca nu vrea plata individuala ci la pausal, trebuie sa platesc si eu ca ei?
- Daca tin cont de un singur apometru, cel de la frizerie, cum pot sa ii determin sa tina cont si de al nostru?
Ar fi interesant cum ar trebui formulata cererea in instanta. Pe cine sa cheme in judecata proprieatarul care a prezentat aici problema si ce sa solicite instantei?