avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
am si eu o problema. pe 1 august mi s-a terminat concediul de maternitate si m-am apucat sa-mi fac dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. si am avut o mare surpriza de la administratia financiara! declaratia 205 (fisa fiscala) nu apare in baza de date, si din acest motiv veniturile mele din salariu nu sunt inregistrate. contabila a trimis declaratia si la inceputul anului, si inca o data acum o saptamana, si totusi nu a fost inregistrata. eu mai am termen pana pe 23 octombrie sa depun dosarul, si tare imi e ca pana atunci nu voi putea obtine o adeverinta de venit care sa imi evidentieze veniturile din salariu. in aceasta situatie ce pot face? ca pierd bani... pot da administratia financiara in judecata? eu am muncit si e dreptul meu sa beneficiez de aceasta indemnizatie. nu mi se pare normal sa pierd un venit din cauza sistemului lor informatic sau din cauza vreunui functionar incompetent.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 17 Octombrie 2013
Adeverinta tip cu veniturile nete din salarii, pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, se completeaza de angajator.
aceea a fost completata corect. dar suplimentar se cere si o adeverinta de venit de la administratia financiara. am obtinut-o doar ca acolo scrie ca in anul 2012 nu am obtinut venituri. am fost cu dosarul la primarie si mi s-a spus ca fara acea adeverinta de la administratia financiara in care sa fie evidentiat venitul care apare in fisa fiscala si in adeverinta completata de angajator, nu pot obtine indemnizatie. contabila a fost la administratia financiara sa vada ce s-a intamplat si acolo a aflat ca nu a fost inregistrata declaratia 205 care a fost depusa inca din februarie 2013 pentru anul 2012. a mai depus declaratia inca o data saptamana trecuta, si nici acum nu a fost inregistrata si eu tot fara venituri apar in baza lor de date
Intrati la seful Adm. fiscale si sesizati cele spuse aici si solicitati-i sa urgenteze eliberarea actului necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de venit stampilata de organul fiscal? elims elims Tatal meu a lucrat in germania cateva luni. Pentru diverse chestiuni birocratice acolo (ca sa beneficieze de fapt de niste beneficii sociale) i s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Veniturile din dividende firma nu apar in adeverinta de venit de la anaf NicPitesti NicPitesti Buna Ziua, Ma uit in adeverinta de venit de la ANAF pe anul 2021 si vad ca veniturile din dividende firma care le am obtinut anul trecut - si care au fost ... (vezi toată discuția)
Modificari in cim neaduse la cunostinta angajatului ina_enache ina_enache Stiu ca orice modificare in CIM trebuie adusa la cunostinta angajatului prin intermediul actelor aditionale in 3 exemplare (1 ITM, 1 angajator, 1 ... (vezi toată discuția)