avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Veniturile din dividende firma nu apar in Adeverinta ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Veniturile din dividende firma nu apar in Adeverinta De Venit de la ANAF

Buna Ziua,

Ma uit in adeverinta de venit de la ANAF pe anul 2021 si vad ca veniturile din dividende firma care le am obtinut anul trecut - si care au fost impozitate - nu apar acolo.

E posibil asta sa fie din cauza ca contabila nu a depus formularul 205 informativ, sau ce alt motiv ar putea fi ca veniturile obtine din dividende ca actionar la firma sa nu apara in declaratia de venit de la ANAF emisa prin SPV?

Ar trebui sa ii zic contabilei sa depuna declaratia 205/sa o rectifice?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
NicPitesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: NicPitesti , utilizator 16:17, 4 August 2022
Acel tip de venit nu apare acolo caci nu e unul permanent cum e cel dintr-un contract de munca. Un an puteti sa inregistrati profit si sa va ridicati dividende, iar anul urmator sa fie pierdere.
Dar in adeverinta de venit apar veniturile din dividendele primite de la companiile listate la bursa bvb de ex, deci nu cred ca e din cauza tipului de venit. Totodata, apar veniturile depuse in declaratia unica din crypto, desi si alea au un caracter sezonier, de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații anaf Ramoida Ramoida Bună seara. Sunt persoana fizica fara venit, însă la emiterea unei Adeverințe de venit de la ANAF apar cu 1 leu încasări. Nu este suma mare dar nu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din dividende la societati listate la bvb carmen2019 carmen2019 Buna ziua. Sunt persoana fizica si obtin venituri doar din activitatea de transfer titluri de valoare si valori mobiliare, cat si din dividende acordate de ... (vezi toată discuția)
Pentru dividendele 2017 se platese cass? Toni 2007 Toni 2007 Trebuie sa platesc CASS la dividende incasate in 2017, ptr 2017,firma fiind apoi lichidata in Ian 2018? ( valoarea acestora fiind peste pragul de 22800 lei) ... (vezi toată discuția)