avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua.Am platit pensie alimentara la copil din prima casatorie pina la implinirea virstei de 18 ani(timp de15 ani).Am continuat sa platesc benevol inca trei ani(copilul nu studiaza,deoarece are grad de handicap pt sindrom down).Intre timp situatia mea financiara sa deteriorat f mult.Am un copil de13 ani din a doua casatorie,sotia in somaj,iar societatea la care eram adm este in insolventa(exec silite,rate banci etc).Am anuntat-o pe fosta sotie ca nu mai am bani nici pt mine si nu voi mai putea trimite bani,iar ea ma amenintat ca ma da in judecata pt pensie de intretinere.Exista asa ceva?
Buna ziua,
Legal nu dar va trebui sa aveti grija si de acel cpoil al dumneavoastra mai ales ca are acea problema.
Gabriel Klein Kiritescu
Instanta va decide. Copilul major daca nu studiaza nu ar mai beneficia, avand insa in vedere ca nu se poate intretine prin munca, se poate fixa o pensie.
Daca are venituri de la stat sau fosta are venit ca insotitor, probabil ca cererea fostei sotii va fi respinsa.
Asteptati intai sa va dea in judecata.
Totusi, poate puteti sa ajutati cu cat de putin puteti si acel copil tot al dvs e.
Eu cred ca, daca boala majorului e de natura a-l impidica sa munceasca, se afla in stare de nevoie si, legal, trebuie sa-l intretineti.
Exista in lege o prezumtie legala ca majorul aflat in continuarea studiilor, pana la 26 de ani, nu se poate intretine... ceea ce nu elimina si alte variante, ca, de exemplu, cazul de fata.
E similar batranilor care, desi au 80 de ani, adica ceva peste 26 si nici nu studiaza, se afla totusi in nevoie si copiii lor trebuie sa-i intretina.

Asa incat, eu nu as astepta sa am de plata si cheltuieli de judecata sau de executare, as ajunge la un compromis cu doamna si poate reusiti sa trimiteti mai putin, dar sa trimiteti ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara acilian acilian Buna ziua, Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt: - desi are o sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pana cand? gymyforty gymyforty platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca. Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana ... (vezi toată discuția)
Excludere de la plata pensiei alimentara tomik tomik Buna ziua! Azi am fost dat in judecata pentru plata pensiei alimentare de o fosta relatie. Copilul (are daca nu ma insel 6-7 ani) nu sunt 100% ca este al meu, ... (vezi toată discuția)