avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

Buna ziua,

In luna Octombrie 2008 sotul meu a schimbat locul de munca, mai precis pe data de 9.10.2008 ( a fost facut contract de munca pe perioada determinata 3 luni ) la o saptamana de la angajare pe 16.10.2008 a avut loc un accident de munca in urma caruia s-a ales cu o fractura de maleola cu deplasare (glezna dreapta), fiind dus de urgenta la spital de catre colegi unde medicii au stabilit ca trebuie intervenit chirurgical. Din acel moment a intrat in concediu medical care a durat pana la 31.12.2008. Pe data de 5.01.2009 a revenit in campul muncii iar pe 09.01.2009 expira contractul de munca ( care era pe perioada detreminata ) si a fost anuntat ca nu se mai reinnoieste si ca va fi dat afara. Mentionez ca firma nu a binevoit sa declare accidentul de munca la ITM. Vindecarea nu a fost in totalitate deoarece urmeaza o alta interventie chirurgicala. Ce putem face in acest caz??? Noi am fost si am declarat acc. la ITM.
Cel mai recent răspuns: eles , utilizator 12:20, 30 Martie 2009
Va multumesc! Sanatate multa!
Legat de accidentul de munca, cheia este la spital.Ce a declarat sotul si colegii cand s-a facut internarea. Cand au un accidentat la locul de munca, ei sunt obligati sa anunte ITM, si politia. Ca angajator ai obligatia sa anunti accidentul la ITM si Casa de Pensii, IMEDIAT.
Ce scrie pe biletul de externare si ce cod ( de boala obisnuita sau acc. munca) e trecut pe conc. medical?
Verificati documentele, cu ele puteti sa aveti castig de cauza la ITM sau tribunal. Daca firma are responsabil SSM, discutati si cu el.
Noi am depus la ITM o plangere cu privire la accident. A venit o comisie de la ITM la firma si a facut ancheta, s-a constatat ca intradevar a avut loc accidentul ( firma a fost sanctioanata contraventional si in continuare se efectueaza cercetari cu privire la acc. ). Noi am primit raspuns favorabil de la ITM dar mai departe au spus sa mergem in instanta pentru a primi daunele legale de la angajator. Problema este ca am vb. cu avocata si ne-a spus ca ne costa 4000 RON taxa ca sa putem depune dosarul in instanta ( fiind litigiu de munca nu se plateste taxa de timbru, dar onorariul avocatului e foarte mare ). Asa ca nu stiu ce o sa facem.......am propus sa dam bani la sfarsitul procesului ( se pare ca nu ar dura mult ) dar nu a fost de acord.#-o:sorry:
In procesele legate de litigii de munca, nu prea e nevoie si de avocat. Se judeca strict pe documente, fara martori, poate doar declaratii scrise. Daca aveti raspunsul de la ITM, favorabil, in el sunt trecute toate legile incalcate de angajator. Ar trebui si procesul verbal de contraventie incheiat de ITM. Cautati legea conflictelor de munca 168/1999, in care gasiti tot.
Incercati si asa, tot e ceva decat nimic. Succes ! Doamne ajuta !
............sau pur si simplu cautati un avocat care va ia un onorariu mai mic ;)

Alte discuții în legătură

Accident de muncă dritaS dritaS Buna ziua, Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca ral-alexandra ral-alexandra buna ziua as vrea si eu niste raspunsuri la urmatoare problema:in data de 26 septembrie tatal meu a avut un accident de munca mai exact a fost ars cu sirop de ... (vezi toată discuția)
C.i.m pe perioada determinata si indemnizatia de somaj demnitate demnitate Am incheiat un C.I.M pe perioada determinata si am semnata si o anexa de confidentialitate, am renuntat la somaj dintr-o greseala nestiind ca daca intarzii cu ... (vezi toată discuția)