Am incheiat un C.I.M pe perioada determinata si am semnata si o anexa de confidentialitate, am renuntat la somaj dintr-o greseala nestiind ca daca intarzii cu carnetul la semnat se mai poate face ceva. La noul loc de munca nu suport aerul fiind spatiu inchis si praf.Vreau sa reintru in somaj si firma nu-mi semneaza hartia de la somaj.Mi-e imposibil sa lucrez acolo eu avand alergie la praf.Am intrebat daca este spatiu inchis inainte de angajare dar mi s-a spus ca e aerisit. Eu nu am fost lasata la locul de munca numai dupa semnarea contractului.Somajul a incetat pe data de 06.01.si nu stiu daca mai pot face ceva la perioada asta de 3 luni caci nu rezist din pct de vedere al sanatatii. Mentionez ca este vorba de lucrul cu numerar.
Multumesc anticipat
1. Daca in timp ce erati in somaj ati incheiat CIM pe perioada determinata de 3 luni, somajul a fost suspendat pana la expirarea CIM.
2. Din pacate trebuie sa stati pana la expirarea CIM, altfel nu mai beneficiati de indemnizatia de somaj.
3. Poate doar sa vorbiti cu medicul de medicina muncii care deserveste unitatea si, in urma recomandarilor lui de schimbare a locului de munca, pe motiv medical, angajatorul sa fie de acord sa va inceteze CIM cu art.65 din Codul muncii si astfel puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Sau daca sunteti inca in perioada de proba poate rugati angajatorl sa va notifice incetarea conrtactul inainte determinarea per de proba, daca incetarea in aceasta perioada estedin initiativa lui, (incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (41) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii) , atunci puteti eventual depune un alt dosar de somaj
Am rugat angajatorul si nu vrea.Vor sa-mi dau demisia iar eu nu am acceptat. Intre timp mi-a fost foarte rau si m-am internat in spital. Eu mai sunt in perioada de proba, intrebarea este ce o sa fac in continuare ?Daca se termina perioada de proba si tot nu sunt de acord sa renunte la mine ce fac? De la somaj nu ma primesc fara hartie de la ei iar ei nu vor sa-mi dea.Din pct de vedere medical eu nu mai pot merge acolo caci mi-am pus in pericol sanatatea.
Din cqate spuneti nu vor renuntala dvs in timpul perioadei de proba, ceea ce insemana ca daca tineti la sanatate sa decideti dvs daca e ok sa vadati demisia.
Atti putea incerca sa vorbiti si la ITM, la Directia de sanatate si securitate in munca, adica s afaceti un referat sa vina ei sa constate conditiile demunca.
poate daca vor vedea ca intradevar sunteti in spital din cauza ca nu sunteti apta la conditiile demnca de-acolo, poate vor prefra sa renunte la dvs in perioada de proba, decat sa va tina cele 3 luni si dvs sa stati probabil doar in concedii medicale...