avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie chirie - bunuri sechestrate
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie chirie - bunuri sechestrate

Buna seara!
Ajutati-ma, va rog, cu un sfat in aceasta problema:
Prietena mea a locuit cu chirie intr-un apartament. A decedat mama ei si pentru 3 luni nu si-a mai putut plati chiria si utilitatile. Acum proprietarul a schimbat incuietorile si refuza sa o lase sa isi ia lucrurile. Din punct de vedere legal, are acest drept de a-i retine lucrurile?
Prietena mea are tot interesul sa ii achite suma respectiva, dar spitalizarea mamei, operatia si asa mai departe si apoi decesul ei au pus-o in aceasta situatie.Ea incearca sa ii propuna o declaratie la notar, in care sa spuna ca ii va da suma respectiva intr-un anumit termen. Ce o sfatuiti sa faca?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CrinaV5 , utilizator 23:25, 18 Octombrie 2013
Sigur ca se ocupa personal de problema ei. Eu intreb daca, din punct de vedere legal, un proprietar poate retine lucrurile unui chirias. Multumesc!
Nu poate. Sa depuna o plangere la politie.
In cazul in care depune plangere la Politie, imi puteti spune cat de repede se rezolva? Intreb pentru ca prietenei mele ii este teama ca proprietarul sa nu ii duca lucrurile in alta parte si sa nu le mai gaseasca... Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că acumulase datorii și i-am reținut lucrurile până la plata lor. mi-a făcut plângere penală, ce s-ar putea întâmpla? gabriela1819 gabriela1819 Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna seara, Am o prietena cu domiciliul in Brasov care s-a hotarat sa se mute in chirie cu prietenul ei intr-o vila de aici. Proprietarul nu a ... (vezi toată discuția)
Fara contract de inchiriere mi-a pus sechestru pe lucruri fara ordin judecatoresc adina1985 adina1985 Buna ziua, Nelamurirea mea este in legatura cu faptul ca prietenul meu sta de 5 ani de zile intr-un apartament in chirie, nu au nici un fel de contract ... (vezi toată discuția)