avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire pentru copilul sotiei decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire pentru copilul sotiei decedate

Buna ziua,

Sotia tatalui meu a decedat recent si se pune problema daca fiul ei, care nu a fost infiat de tatal meu, are vocatie succesorala fata de tatal meu. Tatal meu are o casa pe numele lui, mostenita de la parinti inainte de a se insura cu sotia recent decedata.

In cazul in care el nu va fi trecut in testament de tatal meu, poate avea pretentii asupra casei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 17 Octombrie 2013
Acel copil o va mosteni doar pe mama lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu fiu infiat masso masso buna seara! expun urmatoarea situatie: 2 frati gemeni; unul din ei este infiat cu efecte depline, de mic, de catre unchiul - fratele tatalui care nu avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil vitreg romanasul romanasul Salutare, Am ceva nelamuriri ref. la o mostenire unei case. [b]Tatal meu vitreg [/b] are un copil din prima casatorie de care s-a despartit cand avea doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)