avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum recuperez permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum recuperez permisul de conducere

Am contestat un proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce autovehicule pt. o perioada determinata,am scos certificat de grefa si am condus linistit,a urmat calvarul,amanare ca nu sa prezentat martorul meu,amanare etc,etc,dupa 1,5 ani nu am mai mers la tribunal,am asteptat sa primesc acasa sentinta,in urma cu cateva zile ma oprit un agent de la circulatie,iar la verificare eu figuram cu permisul suspendat,normal,acest tampit (stiu eu de ce ai spun asa) mi-a facut dosar penal si mi-a retinut permisul,a doua zi am mers la tribunal si am cerut o copie dupa hotararea judecatoreasca,in baza caruia mi sa suspendat permisul,banuind ca doar de acolo mi se trage,dupa ce am primit copia am vazut ca am pierdut procesul si a trecut cele 15 zile in care eu puteam face recurs,avand in vedere ca eu am luat la cunostinta de aceasta hotarare doar in ziua aceea,mi-am zis ca abea de acum se vor calcula cele 15 zile,deoarece la dosar NU era o copie de instiintare a mea oficiala despre aceasta hotarare si am incercat o contestatie,culmea este ca pe corect vorbind sa inregistrat si am un nou termen in recurs,adica am reusit sa fac recurs la hotararea judecatoreasca in baza carei politistul mi-a facut dosar penal si mi-a retinut permisul,acum daca eu am contestat aceea hotarare si am un nou termen,nu ar fi corect sa imi ridic permisul de conducere de la nenorociti ??? repet, hotararea judecatoreasca in baza carei mi sa facut dosar penal,eu am contestato si am un nou termen,ba mai mult sunt sigur 100 % ca o sa o intorc in favoarea mea,deoarece am mult mai multe probe in aceasta vedere !!! eu sunt in drept sau nu sa imi recuper permisul,iar dosarul poa sa mearga la wc. cu el sau nu ? Multumesc anticipat si imi cer scuze pt. limbaj referitor politistului in cauza,dar iam facut plangere inclusiv la Ministerul de Interne Bucuresti. Multumesc inca o data !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 21:53, 2 Noiembrie 2013
Pentru permis, trebuia sa solicitati si suspendarea executari acelei hotarari pana la pronuntarea recursului formulat de dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc.
danut_danut220 a scris:

Sa va zic o patanie,probabil destul de interesanta, am contestat un proces verbal de contraventie care imi interzicea dreptul de a conduce pentru 30 de zile, am scos certificat de grefa + permis si am condus,dupa aprox 1,5 ani am pierdut procesul,nu stiam de faptul asta,conduceam linistit,ma oprit "garcea":(( in trafic,evident,dosar penal,#-o a doua zi am mers la tribunal am scos copie dupa hotararea judecatoreasca si spre uimirea mea de acolo se tragea ponoasele X-(!!! la dosar am observat ca instiintarea care trebuia sa fie la mine in posta,usa,personal,sau la vecinu,,,etc, era defapt la dosar=D> !!! adica cele doua instiintari erau :ne-rupte si impreuna la dosar !!! in aceasta baza ,desi trecuse cele 15 zile de termen de contestatie a hotararii, mi-am zis ca nu este corect si sa incerc un recurs la aceea hotarare !!! da, am facut recurs si mi sa dat accept B-)! pe 31 Ianuarie 2014 am proces in recurs la baza in care "garcea:smileycool:" mi-a intocmit dosar penal , acum : daca eu baza lui "garcea":smileycool: am contestato ce mai am de facut, se mai ia la socoata dosarul penal ? din cate stiu eu , fapta NU ar trebui sa existe ! permisul mai este sau nu de retinut ? avand in vedere faptul ca dosarul NU este incheiat, este la politie si in termen de instrumentare,acest dosar va continua sau eventual cu un nou certificat de grefa se poate opri,respectiv seful politiei poate sa faca asta sau cine ? Multumesc anticipat ! sper sa nu imi dati un raspuns de genul ....: consulta un avocat : ca ma si agat de o sticla de cola , ca alcool nu beau :) :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politia rutiera dannyrusu dannyrusu Buna seara, doresc sa depun plangere impotriva unui proces verbal primit de la politia rutiera Cluj-Napoca. Am redactat plangerea, am facut copie dupa CI si ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)