avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

În octombrie 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o lună. Am făcut contestaţie şi mi s-a restituit permisul. În ianuarie 2010 am avut primul termen, dar nu m-am prezentat, iar procesului i s-a dat un nou termen - 23 februarie. Pe data de 20 februarie am depus o cerere la tribunal prin care renunţ la acuzaţii urmând a preda permisul în termenul legal.
Am fost informat că întâi trebuie să primesc acasă decizia de la tribunal şi abia apoi pot merge la poliţie să predau permisul (în lege scrie că după ce se dă sentinţa finală ai termen 15 zile să predai permisul). Eu am condus în continuare, iar pe 8 martie mi-a fost din nou suspendat permisul pentru o lună. În timp ce poliţistul scria PV i-am spus despre situaţie, iar el mi-a zis că nu ştie cum anume se va proceda în această situaţie.

Mi-a fost eliberată o nouă dovadă de circulaţie valabilă până pe 22 martie. Deci un lucru e sigur - începând cu data de 23 martie intră în vigoare suspendarea de o lună pt PV încheiat pe 8 martie.

Nedumeririle mele sunt:

Cum se va aplica suspendarea pentru fapta săvârşită în octombrie ? Decizia trebuia să ajungă în 15 zile acasă, dar au trecut deja 19 zile şi nu am primit nimic acasă.
Să zicem că până la urmă vine decizia de la tribunal înainte de 22 martie şi eu mă duc cu ea la poliţie. Suspendarea din octombrie se va suprapune peste cea din martie ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 3 Mai 2010
In situatia in care ati condus cu permisul suspendat vi s-a intocmit dosar penal,art.86 alin 2 din OUG 195/02 rep.Prima data trebuie sa vi se solutioneze dosarul si apoi vi se aplica perioada de suspendare dupa ce primiti si hotararea judecatoreasca definitiva.Merceti la politie cu comunicarea de la parchet cu solutia din dosarul penal si cu hotararea jud.definitiva.acolo vi se stabileste perioada de suspendare
Suspendarea din octombrie nu se va suprapune peste cea primita in martie....ci veti avea suspendat permisul 2 luni de zile....
Eu n-am condus cu permisul suspendat. Dupa ce am facut contestatie in instanta permisul mi-a fost restituit.
Cand m-au oprit pe 8 martie eu aveam permisul la mine. Decizia de la tribunal nu ajunsese acasa si oricum daca sentinta s-a dat pe 23 februarie eu pe data de 8 martie eram in cele 15 zile de predare a permisului.

sunt sigur ca nu e niciun caz penal aici. eu aveam dreptul de a conduce. caci cele 15 zile sunt pentru a contesta PV sau hotarerea judecatoreasca.
Din moment ce aveați permisul de conducere asupra dvs. nu se pune problema tragerii la răspundere penală.Din moment ce hotărârea judecătorească prin care s-a soluționat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare,trebuie să înțelegeți că mai întâi trebuie să primiți această hotărâre și abia după aceea curge termenul de predare.
sa inteleg ca eu pot conduce, daca nu imi vine decizia finala, pana pe data de 22 martie ?

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere suspendat dupa proces valentinBr valentinBr buna ziua, am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alinauim alinauim Buna ziua, Sotul meu in urma cu un an a facut plangere contraventinala la Judecatoria Cornetu, in luna februarie anul acesta a pierdut acest proces, am primit ... (vezi toată discuția)