avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

În octombrie 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o lună. Am făcut contestaţie şi mi s-a restituit permisul. În ianuarie 2010 am avut primul termen, dar nu m-am prezentat, iar procesului i s-a dat un nou termen - 23 februarie. Pe data de 20 februarie am depus o cerere la tribunal prin care renunţ la acuzaţii urmând a preda permisul în termenul legal.
Am fost informat că întâi trebuie să primesc acasă decizia de la tribunal şi abia apoi pot merge la poliţie să predau permisul (în lege scrie că după ce se dă sentinţa finală ai termen 15 zile să predai permisul). Eu am condus în continuare, iar pe 8 martie mi-a fost din nou suspendat permisul pentru o lună. În timp ce poliţistul scria PV i-am spus despre situaţie, iar el mi-a zis că nu ştie cum anume se va proceda în această situaţie.

Mi-a fost eliberată o nouă dovadă de circulaţie valabilă până pe 22 martie. Deci un lucru e sigur - începând cu data de 23 martie intră în vigoare suspendarea de o lună pt PV încheiat pe 8 martie.

Nedumeririle mele sunt:

Cum se va aplica suspendarea pentru fapta săvârşită în octombrie ? Decizia trebuia să ajungă în 15 zile acasă, dar au trecut deja 19 zile şi nu am primit nimic acasă.
Să zicem că până la urmă vine decizia de la tribunal înainte de 22 martie şi eu mă duc cu ea la poliţie. Suspendarea din octombrie se va suprapune peste cea din martie ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 3 Mai 2010
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile deschise, nu sa postati noi topicuri. Multumesc!
Inca ceva: nu se intelege daca instanta a pronuntat sau nu o hotarare. Ori s-a acordat alt termen, si atunci nu aveti ce sentinta sa asteptati, ori nu.

Gabriela Pintea

anthynidiany a scris:
In octombrie 2009 mi s-a suspendat dreptul de a conduce pt 30 de zile. am contestat PV si am primit termen in ianuarie 2010. nu m-am prezentat la primul termen si inainte de al doilea, care a fost pe 23 februarie, am depus cerere prin care renunt la contestatie.
nici pana in acest moment nu am primit acasa decizia finala. intre timp mi s-a mai suspendat o data permisul pt 30 de zile si cand am fost sa-l iau (24 aprilie), am intrebat ce fac cu prima suspendare? mi-au spus ca ei n-au cum sa tina permisul din cauza faptului ca nu au primit nimic de la tribunal

se fac acusi 3 luni de cand am renuntat la contestatie. am inteles ca au mai dat un termen procesului, dar chiar si asa cat poate sa dureze ?
cand merg la tribunal mi se spune ca va veni acasa decizia, dar degeaba

acum am cateva nelamuriri
1. se poate ca politia rutiera sa primeasca decizia si sa inceapa procedura de suspendare a permisului, iar eu sa n-am habar de acest lucru ?
2. stiu ca trebuie sa astept initial 15 zile pana cand pot sa predau permisul. daca eu nu primesc nimic acasa si sunt oprit in trafic de un politist ce pot pati ?
o sa merg totusi din 2 in 2 saptamani la politie sa intreb, ca la tribunal m-am lamurit

Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere suspendat dupa proces valentinBr valentinBr buna ziua, am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alinauim alinauim Buna ziua, Sotul meu in urma cu un an a facut plangere contraventinala la Judecatoria Cornetu, in luna februarie anul acesta a pierdut acest proces, am primit ... (vezi toată discuția)