avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul fond rulment?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul fond rulment?

Cum se calculeaza si se stabileste cuantumul fondului de rulment pt o asociatie de proprietari unde toti au centrale termice? Ce facturi de utilitati se iau in calcul?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:58, 19 Octombrie 2013
In mod normal fondul de rulment se calculeaza in functie de cea mai mare cota de intretinere din iarna precedenta la care se adauga un plus de procente, avand in vedere marirea preturilor la utilitati si inflatia .

Doi proprietari cu CT pot avea consumuri diferite de apa si atunci fondul lor de rulment e diferit.
72NYK a scris:
Cum se calculeaza si se stabileste cuantumul fondului de rulment pt o asociatie de proprietari unde toti au centrale termice? Ce facturi de utilitati se iau in calcul?

Stabilirea fondului de rulment nu are legatura directa cu existenta sau nu a centralelor termice si nu are legatura directa cu valoarea facturilor de utilitati.
Fondul de rulment se dimensioneaza conform art. 24 din HG 1588/2007:
Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment Silvia Elmas Silvia Elmas Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu informatii legate de colecatrea fondului de rulement. Pana la aceasta data am adunat la fondul de rulment ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment GabrielBlajut GabrielBlajut Ma lovesc de urmatoarea situatie vsv de fondul de rulment: La achizitiomarea apartamentului am platit cota parte fond de rulment pentru numarul de persoane ... (vezi toată discuția)
Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)