Buna ziua,
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu niste informatii.
Am fost disponibilizata de la locul de munca, primind un preaviz in care se stipuleaza ca sunt concediata din cauza desfiintarii postului din motive economico-financiare.
Acel preaviz l-am primit fizic joi, urmand ca de luni, 16 martie sa-mi inceteze CIM.
Deci, era ANTEDATAT in asa fel incat din 16 martie sa nu mai fac parte din firma.
L-am semnat pentru ca, sincera sa fiu n-am mai vrut sa lucrez nici o secunda acolo in conditiile in care dreptul angajatului e clar calcat in picioare.
Plata salariului este, cf.CIM pe 15 si 30 ale lunii.
As vrea sa rog sa-mi spuneti si mie, cf.legii, cand ar trebui sa iau salariul restant aferent muncii mele in perioada 1-15 martie, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat pe anul in curs, precum si salariul compensatoriu cf.preavizului primit?
Pana la aceasta data n-am primit nici un ban si seful ma tot abureste ca o sa-i primesc pe bucatele, cand vor primi si cei care mai lucreaza in firma.
Va rog mult sa ma ajutati, ca sa stiu exact cum sa actionez ca sa-mi recuperez drepturile mele salariale.
Din punctul meu de vedere ati fost concediata fara respectarea prevederilor legale in vigoare ( ma refer in principal la termenul de preaviz) . Faceti o cerere in scris pentru acordarea salariului compensatoriu si a platii concediului de odihna neefectuat. In cazul in care nu veti obtine acesti baniputeti sa actionati in judecata firma pentru realizarea drepturilor dvs.
Drepturile salariale, compensarea in bani a CO neefectuat precum si salariul compensatoriu trebuia sa le primiti cel tarziu in ultima zi de munca in cadrul societatii. Singurul lucru pe care il puteti face pentru a va primi cat mai repede drepturile salariale este o sesizare la corpul de control ITMB care se afla pe Str. Radu Voda. In cazul in care nu are nici un rezultat..... actionati societatea in judecata.
Vreau un sfat ,va rog!
dorali
astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma
alexandrup
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie confuza dupa cum urmeaza:
Angajat fiind al unei societati de investitii financiare (SSIF) in urma unei decizii a ... (vezi toată discuția)