avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in cazul CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in cazul CIM pe perioada determinata

Stimati domni,

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. In august am fost angajat pe perioada determinata de 3 luni (la 31 octombrie se termina). Pe 17 octombrie mi s-a comunicat ca nu mi se va mai prelungi contractul de munca si mi s-a cerut sa predau bunurile companiei (masina, telefon, laptop -ceea ce s-a si realizat in urma unui proces verbal) si mi s-a spus ca nu mai este necesar sa vin in continuare la serviciu pana la sfarsitul contractului. Am avut o presimtire negativa in acest sens si am trimis e-mail conducerii in care am intrebat daca faptul ca eu voi sta acasa va diminua salariul aferent lunii octombrie. Am primit raspuns (tot pe e-mail) ca mi se vor plati 5 zile de concediu (21-25 octombrie) si pentru restul perioadei de 4 zile din luna ( 28-31 octombrie) sa decid daca imi voi continua activitatea la firma (in acest caz va trebui sa comunic directiunii iar acesta imi va stabili programul de deplasare, sarcinile de serviciu si imi va da ordinul de serviciu si formularele de decont pentru RATB). De asemenea, mi s-a comunicat ca daca voi alege sa nu imi continui activitatea in cele 4 zile acestea imi vor fi scazute din salariul aferent lunii octombrie.

Avand in vedere cele de mai sus, vreau sa va intreb daca:
-in cazul CIM pe perioada determinata exista perioada de preaviz (in contractul CIM semnat de mine se mentioneaza ca preavizul este de 20 zile, dar nu stiu daca acesta se aplica si la CIM pe perioada determinata)?
- cum pot sa aflu daca contractul meu de munca a fost inregistrat?
- cate ore se lucreaza in preaviz?
- ceilalti colegi pentru aceleasi activitati beneficiaza de logistica aferenta (masina, mobil, laptop) si mie mi s-a transmit direct ca va trebui sa fac activitatea fara masina de serviciu (de celelalte nu s-a specificat ). In acest caz nu sunt discriminat? Precizez ca firma dispune de masini suplimentare.
- ma poate obliga sa-mi iau cele 5 zile de concediu aferente celor 3 luni lucrate? Este legal sa-mi iau concediu in preaviz?

Astept cu interes raspunsurile dumneavoastre. Va multumesc pentru atentie si intelegere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 8 Septembrie 2014
Va multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam la preaviz in sensul ca sa-ti spuna la un termen de ca nu se prelungeste contractul de munca. Va multumesc oricum. Sunteti toti la mana angajatorului...
ionut simion a scris:

... Sunteti toti la mana angajatorului...

Nu cred ca este cazul sa faceti astfel de afirmatii. Daca am fi cu totii la mana angajatorului , fiti sigur ca nu primeati astfel de raspunsuri.
Dar atunci cand esti in preaviz eu stiu ca muncesti 4 ore si esti pontat 8 ore. Se presupune ca trebuie sa iti cauti de lucru.
Acest lucru se aplica daca esti concediat. Are vreo importanta ca contractul este pe perioada determinata sau nedeterminata?
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
streck, utilizator
Asa ceva nu este posibil decat daca la nivel de angajator este reglementata reducerea timpului de munca pe durata preavizului.

Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m.
Asadar, reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim mmarianne mmarianne Buna ziua, Unei salariate ( A ) ii inceteaza suspendarea CIM pt concediu crestere copil la data de 11 octombrie. Pe postul respectiv exista un salariat ( B ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)