Vreau sa va intreb in legatura cu o problema legata de sindicat:de vreo trei luni de zile eu m-am retras dintr-un sindicat si m-am inscris in altul,intre timp am avut un accident in care sindicatul ar fi trebuit sa ma ajute financiar dar problema este ca sindicatul de unde m-am retras nu mai raspunde de problemele mele iar noul sindicat spune ca sunt nou si ....Intrebarea mea este :Sindicatul unde am stat cam 8 ani de zile si am ccontribuit nu trebuie sa imi restituie cotizatia daca eu nu am avut nevoie de nici un ajutor in acest timp ori sa o atribuie sindicatului unde m-am mutat in prezent?
De obicei, cotizatiile nu se restituie, cred ca acest lucru este prevazut in statutul tuturor sindicatelor.
Ar trebui sa solicitati statutul noului sindicat si sa verificati daca sunt impuse conditii la acordarea ajutoarelor catre membrii sai. Daca nu este prevazut in statut asa ceva, ar trebui sa existe un proces verbal cu hotararea adunarii generale sau a comitetului executiv privind conditiile de acordare a ajutoarelor de catre sindicat.