avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare posesie - exploatare nisip si pietris de pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare posesie - exploatare nisip si pietris de pe terenul meu

am o proprietate in extravilan. O societate sapa si exploateaza nisip/pietris din teren fara consimtamantul meu. In 4 ani a facut paguba mare. Au dat ceva bani fara chitanta unei rude in varsta care a inchis ochii si i-a luat. Acum doreste sa vina la mine sa mai prelungeasca "intelegerea". Nu stiu care este firma nici cine vrea sa vina. Imi convine sa vand locul, sau sa introduc actiune pentrui despagubiri/daune. Va rog sa ma ajutati cu sfat. Locul este in jud. Sibiu pe raza comunei Orlat. Cei de la Primarie sunt muti!!! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: horia51 , utilizator 12:33, 22 Octombrie 2013
Formulati o plangere penala impotriva persoanei care doreste sa vina la dvs. pentru "prelungire intelegere" in termen de doua luni de la identificarea acestuia, in plangere constituiti-va parte civila si cereti despagubiri.
Buna ziua,
Puteti incheia un contract cu firma respectiva daca sunteti proprietarul locului.
Pentru perioada anterioara vedeti daca nu cumva firma a incheiat un contract cu acea ruda fara stirea dumneavoastra.
Daca a fost doar "o intelegere fara acte" puteti sa solicitati daune de la momentul cand ati devenit proprietar dar nu mai mult de 3 ani in urma.
Puteti obtine bani frumosi.
Va sfatuiesc sa luati legatura si cu un avocat daca nu considerati ca stapaniti bine problema.
Gabriel Klein Kiritescu
va multumesc pentru raspuns.
Cum se poate face identificarea firmei sau persoanei care propune prelungirea intelegerii in cazul in care partea nu doreste acest lucru?
Este necesara o expertiza pentru justificarea despagubirilor?
Este obligatorie faza "mediatorului" anterior introducerii actiunii?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
horia51, utilizator
Dv. stiti ce doriti?
Pana cand firma a dorit contactarea dv., pe dv. nu v-a deranjat exploatarea? Cine poseda terenul de s-a tulburat posesia (aici nu ne intereseaza proprietarul)?
Multumesc! Locul este in Orlat si proprietarul in Bucuresti. Ofertantul nu a descris complet natura exploatarii. La o vizita recenta s-au descoperit pagubele reale. Ca si dumneavoastra doresc pretul maxim: vanzare sau despagubire.< the rest.is silence>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere piangere penala in urma unei intelegeri tomaioan tomaioan Buna ziua.V-as supune atentiei urmatoarea situatie :acum 2 ani , 2 persoane cu un excavator si o basculanta au excavat pietris si nisip din terenul meu situat ... (vezi toată discuția)
Cum poate afla cel care a fost vinovatul de valoarea reparatiei facute de pagubit in cazul accidentului auto danoty danoty cum se poate afla care a fost valoarea reparatiei facuta de pagubit in cazul in care tu esti vinovat si el repara masina pe asigurarea ta. mai exact cum se ... (vezi toată discuția)
Problema cu un accident de masina Syfer98 Syfer98 Buna ziua! Am si eu o problema si vreau sa stiu ce pot sa fac in acest caz daca se poate sa ma ajute cineva. Lucrez la o firma si acuma aproximativ o luna ... (vezi toată discuția)