avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de Casatorie cu probleme
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de Casatorie cu probleme

Buna ziua,ma-m casatorit in Vietnam si a-m transcris Certificatul de Casatorie cel Vietnamez in Cel actual Romanesc in care Doamna Consul nu mi-a dat informatii in legatura cu Legislatia din Vietnam. Acum sotia mea poarta numele meu de Casatorie dar aici in Tara,a-m plobleme cu Certificatul de Casatorie. Nu pot obtine sedere permanenta pentru sotie,iar Ea nu poate sa schimbe actele in Tara Ei. Ce pot face ca sotia sa revina la numele Ei de dinaintea casatoriei si ce pasi pot face ca sa schimb numele de pe Certificatul de Casatorie,ca Ea sa poata sta cu mine in Tara, Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:41, 25 Octombrie 2013
Nu stiu ce sa inteleg din ce ati scris... Ce v-au zis cei de la Oficiul Roman de Imigrari, de ce nu ii dau permis de sedere? Sotia figureaza in certificatul de casatorie cu numele dvs. dar in pasaportul ei are numele pe care il purta inaintea casatoriei?
Transcrierea certificatului a fost facuta pe baza declaratiei dvs. cu privire la ce nume urmeaza sa purtati in casatorie, de aceea nu cred ca puteti sa o invinuiti pe d.na consul pentru ceva ce ati declarat dvs.in fata notarului public. Daca ati declarat altceva, adica mai exact ca doriti ca sotia sa ramana pe numele ei, si aceasta declaratie i-ati dat-o d.nei consul, puteti solicita rectificarea actului de casatorie, sau aduceti o dovada de la autoritatile unde ati incheiat casatoria in Vietnam din care sa rezulte ca la casatorie v-ati invoit ca fiecare sa poarte numele sau si acest lucru se afla inscris in actul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie mitzayo2007 mitzayo2007 Buna ziua. Am o intrebare,si anume: sunt cetatean român si m am casatorit de curind cu o cetateanca vietnameza. Casatoria a avut loc in Vietnam deci avem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare certificat de nastere copil uk CID21 CID21 Buna ziua recent ne-am lovit de o situatie teribil de complicata(din punctul de vedere al autoritatilor romane) mai exact prefectura unui judet unde urma sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei din gibraltar in romania si schimbare nume. ancbor1183 ancbor1183 Buna ziua, Suntem un cuplu de romani casatoriti in Gibraltar in 2010. Ne intereseaza ce acte sunt necesare pentru inregistrarea casatoriei in Romania si ... (vezi toată discuția)