avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
As dori va rog niste lamuriri. Sotul meu are doua fete dintr-o casnicie anterioara, iar eu un fiu, tot dintr-o casnicie anterioara. As vrea sa stiu 2 lucruri:
- la decesul sotului, fetele pot ridica pretentii la firma fiului meu, la care eu sunt asociat? Intreb fiindca stiu ca masina pe numele meu intra la masa succesorala, ca bun dobandit in timpul casniciei. Firma fiului meu are acelasi statut?
- la decesul meu, cele doua fete din casnicia anterioara au drept de mostenire asupra bunurilor mele?
Va multumesc.
kittyplus a scris:

Buna ziua!
As dori va rog niste lamuriri. Sotul meu are doua fete dintr-o casnicie anterioara, iar eu un fiu, tot dintr-o casnicie anterioara. As vrea sa stiu 2 lucruri:
- la decesul sotului, fetele pot ridica pretentii la firma fiului meu, la care eu sunt asociat? Intreb fiindca stiu ca masina pe numele meu intra la masa succesorala, ca bun dobandit in timpul casniciei. Firma fiului meu are acelasi statut?
- la decesul meu, cele doua fete din casnicia anterioara au drept de mostenire asupra bunurilor mele?
Va multumesc.

Pentru a doua intrebare, ar trebui sa aduc unele clarificari: la decesul meu, presupunand ca sotul meu e deja decedat, fiicele lui din casnicia anterioara au drept de mostenire asupra bunurilor mele?
- la decesul sotului, fetele pot ridica pretentii la firma fiului meu, la care eu sunt asociat?

... :O:-/ ... pai ce treaba are sotul cu firma fiului????
Daca veti trai mai mult ca sotul, fetele sotului nu vor mosteni decat ce a apartinut tatalui lor chiar daca au fost bunuri dobandite in timpul casniciei cu dvs. Ce v-a apartinut doar dvs va mosteni fiul dvs.
Daca sotul va trai mai mult ca dvs, fetele sotului vor dobandi si o parte din ce v-a apartinut.
De acord, cu o nuantare: daca sotul va trai mai mult ca dv., fetele vor dobandi tot ce are tatal lor, cu mentiunea ca in acest caz o parte din averea tatalui e mostenita de la dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire? emiliamaria emiliamaria am o proprietate imobiliara pe numele meu ,cumparata in timpul casatoriei. sotul meu are copii din o alta casatorie si doresc sa stiu daca in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Ce cota parte din mostenire are sotia in cazul urmator? am nevoie urgenta de informatii...daca poate sa ma ajute cineva indiraindii indiraindii 1.Un cuplu casatorit de 4 ani si 8 luni cu varste inaintate 2.Avere sot inainte de casatorie: o casa +terenuri+autoturism 3.Avere sotie inainte de ... (vezi toată discuția)