avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa-mi fac firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa-mi fac firma

cum am spus vreau sa-mi fac o firma dar inca nu sa redactat hotarirea de la divort de fostul sot(dosarul e la tribunalul mare si nu cred ca o sa mai faca recurs), am inceput activitatea de proba ,trebuie sa dau drumu la firma dar ce fac?cu legile astea mai dureaza pina o sa revin la numele de fata.daca am bani in 2 saptamini e gata firma.(si chiar acum cineva se ofera sa ma ajute)o deshid pe numele meu de acum si pe urma ce fac? multumesc pt. raspunsuri:O
E foarte simpu, mergeti la ORC cu o copie legalizata dp sentinta de divort si cu o coipe dp CI (cu numele de fata), actualizati actul constitutiv, completati formularul nr. 6 (depunere acte) si asta este.
Costa cel mult 100 lei si dureaza 5 zile de la data depunerii actelor. =D>
pt mine nu e simplu.ce inseamna orc? si care copie dupa care sentinta? ca eu stiu ca sa dat pronuntarea ca am fost la arhiva,dar nu am primit comunicarea ca justitia romina e inceata.si cu o copie dupa ce?dupacertificatul de nastere?eu tot nelamurita sint.
ORC este registrul comertului. Lista de acte necesare este aici: [ link extern ]

COpia priveste sentinta inca neredactata, insa eu nu cred ca e necesara daca prezentati cartea noua de identitate. Daca v-ati schimbat cartea de identitate inseamna ca au fist deja verificate conditiile care au determinat aceasta schimbare, pe cand registrul comertului nu verifica motivul schimbarii ci doar inregistreaza o schimbare tehinca. Dupa cum mentioneaza si ghidul indicat, "Dovezile privind schimbarea datelor de identificare [...] pot fi făcute, după caz, cu: certificatul de căsătorie (copie), actul de identitate (copie), hotărâre judecătorească definitivă de divorţ sau de schimbare a numelui (copie), actele de înregistrare ale asociaţilor [...]".
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Presupun ca buletinul nu este in dosarul de divort. Infiintati firma cu numele din buletinul actual si cand o sa primiti sentinta si aceasta va deveni definitiva si irevocabila, in baza acesteia va schimbati buletinul, cu noul buletin faceti modificarile in Actul Constitutiv al societati pe car-l depuneti la Registrul Comertului. Acest lucru va va ajuta sa dati drumul la treaba mai repede, altfel cred ca rezolvati problema prin octombrie - noiembrie.
poti infiinta firma si cu CI-ul actual, nu tb sa astepti pana la redactarea hotararii! daca sotul tau face apel? mai dureaza 6 luni!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati, modificare act constitutiv Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Un asociat doreste sa se retraga din firma la care sunt administrator. Care este procedura de urmat? Eu stiu asa: -cerere de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adynazoe adynazoe Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere strain Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii ... (vezi toată discuția)