avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare CIF ca urmare a modificarii denumirii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare CIF ca urmare a modificarii denumirii societatii

De ce acte am nevoie la Finante pentru schimbarea CIF-ului, ca urmare a modificarii denumirii firmei?

Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:44, 19 Noiembrie 2013
CIF -ul nu se schimba ca urmare a schimbarii denumii societatii
Stiu ca daca se modifica sediul social al societatii, exista obligatia de a schimba CIF-ul, lucru pe care l-am facut de fiecare data cand am avut aceasta situatie.
Dupa acelasi rationament, credeam ca avem obligatia sa il schimbam, avand in vedere ca s-a schimbat denumirea...
Actele necesare schimbarii CIF-ului ca urmare a schimbarii denumirii firmei sunt urmatoarele:
- Dosar sina
- Cerere prin care se solicita emiterea unui nou certificat de inregistrare fiscala in scopuri de TVA, ca urmare a modificarii denumirii firmei
- Copie CUI
- CIF original
- Imputernicire, daca e cazul

Aceste informatii le-am primit de la Finante, in urma unui apel telefonic.
CIF ul ramane, se poate schimba J - ul ( daca se schimba judetul). CIFul este unic pe Romania.
CIF-ul, cel care atesta calitatea de platitor de TVA, se schimba (ca formular fizic+serie si nr), o data cu modificarea denumirii firmei. Am facut acest lucru si am primit deja noul CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 s.r.l.-uri cu acelasi nume......este posibil? gtbriana gtbriana S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil? O societate este in Bucuresti iar cealalta in Ilfov.Reprezentantul legal si administratorul este aceiasi ... (vezi toată discuția)
Evidenta primara cand o societate are cif la puctul de lucru ? Florina000 Florina000 Buna ziua, spuneti-mi va rog cum se tine corect evidenta primara in cazul in care o societate are CIF la puctul de lucru si ce reprezinta acest CIF. Daca emit ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social in alt judet ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Societatea la care lucrez si/a mutat sediul din Bucuresti in Ploiesti. Am inregistrat schimbarea la Registrul Comertului si am obtinut noul ... (vezi toată discuția)