avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare CIF ca urmare a modificarii denumirii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare CIF ca urmare a modificarii denumirii societatii

De ce acte am nevoie la Finante pentru schimbarea CIF-ului, ca urmare a modificarii denumirii firmei?

Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:44, 19 Noiembrie 2013
CIF -ul nu se schimba ca urmare a schimbarii denumii societatii
Stiu ca daca se modifica sediul social al societatii, exista obligatia de a schimba CIF-ul, lucru pe care l-am facut de fiecare data cand am avut aceasta situatie.
Dupa acelasi rationament, credeam ca avem obligatia sa il schimbam, avand in vedere ca s-a schimbat denumirea...
Actele necesare schimbarii CIF-ului ca urmare a schimbarii denumirii firmei sunt urmatoarele:
- Dosar sina
- Cerere prin care se solicita emiterea unui nou certificat de inregistrare fiscala in scopuri de TVA, ca urmare a modificarii denumirii firmei
- Copie CUI
- CIF original
- Imputernicire, daca e cazul

Aceste informatii le-am primit de la Finante, in urma unui apel telefonic.
CIF ul ramane, se poate schimba J - ul ( daca se schimba judetul). CIFul este unic pe Romania.
CIF-ul, cel care atesta calitatea de platitor de TVA, se schimba (ca formular fizic+serie si nr), o data cu modificarea denumirii firmei. Am facut acest lucru si am primit deja noul CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social in alt judet ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Societatea la care lucrez si/a mutat sediul din Bucuresti in Ploiesti. Am inregistrat schimbarea la Registrul Comertului si am obtinut noul ... (vezi toată discuția)
2 s.r.l.-uri cu acelasi nume......este posibil? gtbriana gtbriana S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil? O societate este in Bucuresti iar cealalta in Ilfov.Reprezentantul legal si administratorul este aceiasi ... (vezi toată discuția)
Evidenta primara cand o societate are cif la puctul de lucru ? Florina000 Florina000 Buna ziua, spuneti-mi va rog cum se tine corect evidenta primara in cazul in care o societate are CIF la puctul de lucru si ce reprezinta acest CIF. Daca emit ... (vezi toată discuția)