Buna ziua,
Sunt executat silit pentru un credit pe care nu l-am platit la timp si mi se ia 1/3 din salar. Pe langa aceasta forma de executare mi s-a mai pus si sechestru pe masina. NU am inteles exact ce presupune acest sechestru, ideea este ca as dori sa ies din tara luna viitoare cu masina si as dori sa stiu daca este posibil (nu vreau sa am probleme la vama). Toate actele masinii sunt in regula.
daca nu vi s-a ridicat talonul ( si nici nu v-a inconjurat-o cu sfoara :) )puteti circula cu ea, nu puteti s-o vindeti.
De unde stiti ca s-a instituit sechestru, v-a instiintat executorul ?
Buna ziua,
Am primit o instiintare (nu o am acum in fata, sunt la servici) in care spunea ca mi se va pune sechestru pe automobil , dar ca eu sunt "administratorul" (?) - tin minte ca se folosea exprimarea asta. Aseara m-a oprit politia in trafic, insa nu au pomenit nimic de vreun sechestru, m-au oprit la control de rutina. Va multumesc pentru raspuns.
Modalitatea de punere a sechestrului aplicata de executor in cazul dvs este destul de...aerisita (nu gasesc un alt cuvant potrivit). Potrivit noului cod de procedura, sechestrul se aplica intr-un mod destul de serios, cu inscrierea sechestrului in certificatul de inmatriculare, cu obligatia debitorului de a face o asigurare speciala daca vrea sa foloseasca in continuare masina etc. Daca sechestrul a fost instituit potrivit vechiului cod, atunci se explica, procedura nu era asa stufoasa. Oricum...puteti circula, nu puteti instraina sau distruge / deteriora masina (intentionat, bineinteles! - cum ar fi, sa-i dati foc).