avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Iesire din tara cu automobil cu sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Iesire din tara cu automobil cu sechestru

Buna ziua,
Sunt executat silit pentru un credit pe care nu l-am platit la timp si mi se ia 1/3 din salar. Pe langa aceasta forma de executare mi s-a mai pus si sechestru pe masina. NU am inteles exact ce presupune acest sechestru, ideea este ca as dori sa ies din tara luna viitoare cu masina si as dori sa stiu daca este posibil (nu vreau sa am probleme la vama). Toate actele masinii sunt in regula.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:19, 25 Octombrie 2013
daca nu vi s-a ridicat talonul ( si nici nu v-a inconjurat-o cu sfoara :) )puteti circula cu ea, nu puteti s-o vindeti.
De unde stiti ca s-a instituit sechestru, v-a instiintat executorul ?
Buna ziua,
Am primit o instiintare (nu o am acum in fata, sunt la servici) in care spunea ca mi se va pune sechestru pe automobil , dar ca eu sunt "administratorul" (?) - tin minte ca se folosea exprimarea asta. Aseara m-a oprit politia in trafic, insa nu au pomenit nimic de vreun sechestru, m-au oprit la control de rutina. Va multumesc pentru raspuns.
Modalitatea de punere a sechestrului aplicata de executor in cazul dvs este destul de...aerisita (nu gasesc un alt cuvant potrivit). Potrivit noului cod de procedura, sechestrul se aplica intr-un mod destul de serios, cu inscrierea sechestrului in certificatul de inmatriculare, cu obligatia debitorului de a face o asigurare speciala daca vrea sa foloseasca in continuare masina etc. Daca sechestrul a fost instituit potrivit vechiului cod, atunci se explica, procedura nu era asa stufoasa. Oricum...puteti circula, nu puteti instraina sau distruge / deteriora masina (intentionat, bineinteles! - cum ar fi, sa-i dati foc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită georgiana_c_1989 georgiana_c_1989 Buna ziua. Cu ceva timp în urma am fost executata silit pentru un credit neachitat. Impreuna cu executorul am ajuns la o înțelegere sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma scuzati de deranj la această oră. soțul meu ... Maria-15 Maria-15 Buna seara. Ma scuzati de deranj la această oră. Soțul meu a avut o mașină pe numele lui. Are rate la bancă Unicredit. A rămas fără loc de munca si nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina pusa sub sechestru fantomescu fantomescu Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta ... (vezi toată discuția)