avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil

Parintii divortati prin sentinta definitiva si irevocabila. Copilul celor doi ulterior divortului parintilor devine major si facand liceul la seral obtine sentinta pt plata pensie intretinere "in cuantum de 25% din veniturile salariale nete obtinute pana la finalizarea studiilor liceale dar nu mai mult de 26 ani." Sentinta se da in anul 2009.
Actualmente copilul are 24 ani si-a terminat liceul si chiar si faculatea fiind inscris la master. Tatalui i se opreste in continuare pensia de intretinere pe statul de plata.
Au gresit cei de la serviciul personal pentru ca au continuat si dupa terminarea de catre copil a liceului sa opreasca pensia de intretinere chiar daca copilul era la facultate dar nu era o sentinta in acest sens? Este o greseala de asemenea ca pe sentinta spune 25% din net si pensia se opreste din salariul brut?
Cui sa ma adresez , ce demersuri sa fac? Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Ismail Derya , Alte profesii 14:14, 29 Octombrie 2013
Puneti in vedere institutiei unde lucrati sa va opresca din net, asa cum scrie in hotarare.
Din 2009 abia acum observa ca i se retine din brut ?
Daca doriti, deschideti actiune in instanta pt returnarea diferentei de bani de la net la brut pe ultimii 3 ani ca plata nedatorata.

sa deschid actiune la tribunalul muncii sau actiune civila in pretentii? problema este ca daca apreciez cele intamplate ca un litigiu de munca nu timbrez si se termina mai repede. daca ma adresez instantei civile dureaza, trebuie sa mai dau si alti bani prin taxa de timbru si mor cu dreptatea in mana. unde mai pui ca desi nu este sentinta mi se opreste pensia in continuare din dispozitia seflui biroului de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere continuare/majorare pensie de intretinere - cum procedez in continuare? Anca95 Anca95 Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara! vasilache-florinache vasilache-florinache Buna ziua! Cu mai mult de sapte ani in urma, in urma divortului am obtinut custodia copiilor...o fata si un baiat. S-a stabilit prin hotararea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)