avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident auto - pieton
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident auto - pieton

acum circa 3 ani, mama mea a lovit cu masina la 12.5 m dupa trecerea de pietoni, o persoana de etnie rroma(in varsta de 72 ani), a mers cu ea la spital, nu am reusit sa aflam cum o cheama sau unde locuieste si acum dupa 3 ani ne trezim cu telefon de la un agent ca respectiva a facut o plangere si ca ar fi bine sa se inteleaga amiabil dupa cum "arata dosarul" ce sfat aveti? care e perioada in care poti depune plangere?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:45, 22 Octombrie 2013
Mama dumneavoastra raspunde penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, incriminata de art . 184 din Codul penal.


Infractiunea de vatamare corporala din culpa presupune o lezarea integritatii corporala concretizata intr-un numar mai mare de 10 zile de ingrijiri medicale ( zilele de ingrijiri medicale , care nu se confunda cu zilele de spitalizare, sunt atestate de certificatul medico-legal ).



Plangerea penala prealabila, actul de sesizare a organelor judiciare, prin care este pusa in msicare actiunea penala, trebuie depusa in termen de doua luni , de la data de la care persoana vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste identitatea faptuitorului .



Actiunea penala este pusa in miscare din oficiu, cand vatamarea a fost soldata cu un numar de ingrijiri medicale mare mare de 60, ori s-au produs unele din consecintele prevazute la art . 182 din Codul penal ( infractiunea de vatamare corporala , in varianta agravata , are urmari precum slutirea, pirederea unui simt, sau a unui auz, o infirmitate permanente , fizica sau psihica ).



Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este totatal, definitiva si necondtionata.

Odata ce este exprimata vointa partilor, in acest sens, orice pretentie materiala nu mai poate fi transata de catre instanta civila.


Retragerea plangerii penale prealabile, insa , poate implica transarea litigiul civil avand ca obiect plata despagubirilor materiale si morale.


Societatea asiguratoare suporta daunele morale si materiale, cerute si dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident vătămare corporală AntonieTodea AntonieTodea Am avut un accident în care din cauza neadaptării vitezei am pătruns pe contrasens și am lovit altă mașină...s a întocmit dosar penal pentru vătămare ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victimă (alcool la volan) Marinus84 Marinus84 Buna ziua Numele meu este Stoica Marian si data de 13.09.2017 am avut un accident cu victima din vina mea avand alcolemia 0,20. Victima a fost transportata ... (vezi toată discuția)