avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare

AM DAT COPILULUI NOSTRU UN APARTAMENT CU ACT DE VANZARE CUMPARARE, FARA CLAUZE, FARA DONATIE, el devenind unic proprietar.In momentual actual este casatorit, locuieste acolo cu sotia, dupa nunta, si as dori sa stiu daca e posibil, noi neavand alta proprietate , decat cea vanduta fiului din motive personale,-daca mai putem anula contractual, sau in ce conditii , sau ce variante ar fi sa le luam casa , ca mai pe intelesul tutturor nora nu merita asta a vrut de fapt de la fiul meu-respectiv casa.pare ilar -dar ma framanta problema asta f tare, mai ales ca vrea sa-l faca sa-l vanda sa cumpere altul ca sa devina si ea proprietar, acum fiind bun existent inainte de casatorie, ci nu comun.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 15:11, 24 Octombrie 2013
Nu se poate anula contractul.

Se va rezolva problema pentru el si daca va proceda asa insa sa nu mai faca alte acte juridice mai daunatoare pentru el.
S-ar putea anula, insa depinde de motive, de pret, de mod de plata, de termene, de cine a stat acolo si pana cand...
Temerile dv. cu nora insa tot acolo vor ramane, din pacate. Oricum, ea e preocuparea fiului dv. care si-a ales nevasta asa cum a vazut modele in viata, caci o relatie e o alegere a ambilor.
Daca doriti sa faceti ceva cu acel contract si n-a trecut o vesnicie, mergeti la un avocat cu el; totusi, repet, asta nu va schimba nici raportul de forte nici nimic in familia extinsa.

Cat despre vanzare si cumpararea altui bun, nu conteaza ca sunt trecuti amandoi; la un eventual divort, fiul poate dovedi ca provenienta banilor e dintr-un bun propriu.
Pe de alta parte, si fara sa cumpere alta proprietate poate trece bunul si pe numele sotiei daca doreste si asta ar avea efecte mai grave in caz de partaj intre cei doi.
Discutiile sunt lungi si variantele... o sumedenie.
Daca fiul dvs va vinde totusi imobilul respectiv, sfatuiti-l sa insiste la notar , sa se mentioneze in contractul de vanzare-cumparare al noului imobil, ca plata se face cu suma de bani provenita din vanzarea imobilului sau propriu, detinut anterior casatoriei . sa pastreze si inscrisurile doveditoare in acest sens. astfel imobilul desi achizitionat in perioada casatoriei, reprezinta tot bun propriu al fiului. daca contribuie singur la achizitionarea acestuia, asa cum v-am explicat.
pentru linistea dvs., va recomand sa fiti dvs cea diplomata , pentru a putea pastra relatiile personale cu fiul si nora dvs.
Cel mai bine este ca, in situatia vanzarii apartamentului actual si achizionarii unuia "nou", sa scrie in actul de achizitie provenienta banilor cu care cumpara apartamentul, respective din vanzarea primului apartament proprietatea exclusiva a fiului, mentionand si un eventual imprumut de la dvs pentru completarea pretului cumpararii noului apartament....
sofyana48 a scris:

...as dori sa stiu daca e posibil, noi neavand alta proprietate , decat cea vanduta fiului din motive personale,-daca mai putem anula contractual, sau in ce conditii , sau ce variante ar fi sa le luam casa , ca mai pe intelesul tutturor nora nu merita asta ...

Sansele de a desfiinta un astfel de contract sunt cam aceleasi cu gasirea unui tezaur dacic in gradina in timp ce scoateti cartofii.Teoretic exista. Ceea ce ati scris mai sus mi-a adus aminte o poveste hassidica despre o donatie din care cred ca am putea invata impreuna.

Un cersetor i-a cerut odata de pomana rabinului Nachman Goldstein din Breslov care dupa ce s-a scotocit prin buzunare, pentru ca nu a gasit nimic acolo, a deschis un sertar la intamplare si i-a dat cersetorului un inel de pe fundul sertarului. Dupa cateva minute sotia rabinului a aflat de intamplare si plina de furie i-a spus rabinului "Ai dat un inel vechi de 300 de ani si de valoare nepretuita ca pomana unui cersetor? Trimite imediat oamenii sa-l cheme inapoi!" "Asa am sa fac" a spus rebb Nachman trimitand doi oameni dupa cersetor. Cand cersetorul a revenit in fata rabinului acesta i-a spus: "Tocmai am aflat ca inelul pe care ti l-am dat are foarte mare valoare. Nu cumva sa-l dai doar pentru o bucata de paine!"

Germanii au o zicala: Ein man, ein wort. Un om, un cuvant.

Alte discuții în legătură

Vreau sa revendic apartamentul cumparat cu banii mei ioana_prof ioana_prof Buna ziua, Va prezint mai jos urmatoareal situatie, va rog sa ma ajutati cu o infomatie: -am oferit fiului meu in urma cu cativa ani o suma de bani sa-si ... (vezi toată discuția)
Conditii de impus intr-un contract privind o proprietate IonescuGavril IonescuGavril Buna ziua. Am vrea sa cumparam o casa pe numele fiului , dar sa o putem locui eu si sotia mea, pana la deces si pt ca fiul inca nu este casatorit punem raul ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)