sofyana48 a scris:
...as dori sa stiu daca e posibil, noi neavand alta proprietate , decat cea vanduta fiului din motive personale,-daca mai putem anula contractual, sau in ce conditii , sau ce variante ar fi sa le luam casa , ca mai pe intelesul tutturor nora nu merita asta ...
Sansele de a desfiinta un astfel de contract sunt cam aceleasi cu gasirea unui tezaur dacic in gradina in timp ce scoateti cartofii.Teoretic exista. Ceea ce ati scris mai sus mi-a adus aminte o poveste hassidica despre o donatie din care cred ca am putea invata impreuna.
Un cersetor i-a cerut odata de pomana rabinului Nachman Goldstein din Breslov care dupa ce s-a scotocit prin buzunare, pentru ca nu a gasit nimic acolo, a deschis un sertar la intamplare si i-a dat cersetorului un inel de pe fundul sertarului. Dupa cateva minute sotia rabinului a aflat de intamplare si plina de furie i-a spus rabinului "Ai dat un inel vechi de 300 de ani si de valoare nepretuita ca pomana unui cersetor? Trimite imediat oamenii sa-l cheme inapoi!" "Asa am sa fac" a spus rebb Nachman trimitand doi oameni dupa cersetor. Cand cersetorul a revenit in fata rabinului acesta i-a spus: "Tocmai am aflat ca inelul pe care ti l-am dat are foarte mare valoare. Nu cumva sa-l dai doar pentru o bucata de paine!"
Germanii au o zicala: Ein man, ein wort. Un om, un cuvant.