Buna ziua!
Ma numesc Anca, si detin un card de credit pe care am de acoperit o suma modica de 170 lei, bani pe care i-as fi depus daca nu eram in somaj si nu intampinam anumite dificultati. Cu toate aceste tin sa spun ca am depus mereu banii la data scadenta, chiar si peste suma minima cu cat de mult mi-am permis, o singura data depunand o suma mai mare inainte de data scadenta si uitand sa depun macar un 10 lei suma minima. Ca urmare m-am trezit in Bucuresti in weekend cu cardul blocat, cu destul de putin cash la dispozitie pentru a avea luni la prima ora supriza ca cei de la Bancpost imi trimit atentionari ca voi intra in Biroul de credite pentru ca am gresit si am omis sa depun suma minima de 10 lei pe cardul de credit la data scadenta si primesc cadou un comision de penalizare de 30 lei. M-am conformat, m-am dus la cel mai apropiat sediu bancii pe care l-am gasit in Bucuresti si am pus 10 lei pe cardul de credit. Ca o ironie a sortii azi am avut din nou data scadent si am omis sa trec prin fata aparatului sa introduc macar un 10 lei pentru suma minima. Intrebarea ar fi urmatoare: Este legal sa fiu penalizata cu o suma care sa depasesca dobanda cardului de credit? Pot face ceva in acest sens?
Va multumesc!
Da, este perfect legal. Pe conditiile de emitere a cardului de credit vi se specifica exact suma penalizatoare. Nu puteti face nimic, decat sa va respectati conditiile contractuale. Dvs ati depus banii inainte de emiterea extrasului, cand se emite extrasul se calculeaza la ce aveti in sold la acea data, si trebuie sa platiti pana la data limita de plata o suma minima. In rest, puteti plati orice, oricand.
Card de credit
Chestiuta
Buna ziua.
Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Probleme societate
ramo23i
Buna. Am si eu o problema cu EFG retail services. In iunie 2008 am achizitionat in rate niste produse electrocasnice de la Media Galaxy. Promotia din momentul ... (vezi toată discuția)