avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce conditii se poate cere rejudecarea unui dosar pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce conditii se poate cere rejudecarea unui dosar pe fond??

1. in ce conditii se poate cere rejudecarea pe fond?
2. ce ar trebui sa fac constatand ca judecatorul nu cunoaste prea bine dosarul deoarece, nu face nicio referire la probe cheie, dimpotriva trage concluzii contrare acestora? E vorba de inscriduri oficile. Ar trebui sa cer rejudecarea pe fond sau sa atac sentinta prin recurs? Se poate face si una si alta??
3. Judecatorul este obligat sa raspunda numai la solicitarile din cererea de chemare in judecata, respectiv intampinare sau este obligat sa raspunda si la cerintele din concluziile scrise? De exemplu, la solicitarea de a respinge probele partii adverse deoarece au fost obtinute cu incalcarea legii (inscrisuri de la o institutie publica care printr/o nota oficiala mi/a comunicat ca.....nu a pus la dispozitia persoanei acele inscrisuri, deci consider ca au fost obtinute ilicit).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:36, 22 Octombrie 2013
gabi7 a scris:

Ar trebui sa cer rejudecarea pe fond sau sa atac sentinta prin recurs? Se poate face si una si alta??

Multumesc

Stimat forumist,

Dvs faceți un recurs motivat în funcție de erorile instanței de fond. Soluția rejudecării se va decide de către instanța de recurs, dacă va considera necesar, în funcție de erorile existente, anumite motive de recurs atrăgând casarea cu rejudecare, pe când altele, nu.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Administrarea probei cu expertizã în faþa instanþei de recurs sau în faþa instanþei de fond, dupã casare adrianadamian09 adrianadamian09 Am o actiune de anulare a unei decizii de accesorii pe contencios-administrativ cu ANAF. Mi s-a respins fondul, in mare parte pe motiv ca am refuzat ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare geo-vem geo-vem Am avut un recurs la ICCJ in care mi-a fost admis recursul sa casat sentinta atacata si a trimis cauza spre rejudecare,desi am cerut sa o retina dumnealor si ... (vezi toată discuția)