avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare - expertiza medico-legala bolnav ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare - expertiza medico-legala bolnav schizofrenie paranoida

Am un prieten si are probleme cu fosta lui sotie de care este divortat de 2 ani.Copii nu a avut cu ea dar cand s-au casa torit ea era bolnava de schizofrenie paranoida.Dupa divort instanta l-a obligat sa-i plateasca pensie de intretinere ptr ca este in imposibilitate de munca.Ea are pensie de boala,el fiind obligat sa-i plateasca o pensie de 600 de lei pe luna.
problema se pune ca lui i s-au diminuat veniturile salariale,a deschis proces de micsorarea pensie,i-a venit si hotararea dar ea l-a dat pe mana politiei ca nu vrea sa-i plateasca pensia,desi el i-a trimis ca are chitantele care le-a depus la posta.Ceea ce vreau eu sa va intreb este urmatoarea intrebare,se poate face vreo expertiza medico-legala din care sa reiasa daca ea este intradevar bolnava,ptr .ca un om bolnav nu ar duceo capul sa ffaca reclamatie la politia si toate celelalte rautati care le face ea.Va multumesc si astept raspuns.
Problema a fost pusa gresit de la inceput... nu stiu daca se mai poate face ceva acum, dar merita incercat.

Legea spune ca sotul datoreaza pensie de intretinere sotiei, dupa divort, daca se face dovada ca aceasta nu poate sa obtina venituri sa se intretina singura, din cauza unor boli intervenite in timpul casatoriei!!!

Dvs. spuneti ca:
cand s-au casa torit ea era bolnava de schizofrenie paranoida.


Deci, boala exista inaintea casatoriei si nu a intervenit dupa.

El nici nu ar fi trebuit sa fie obligat de instanta la plata acestei pensii de intretinere!!!

In rest, daca el are chitantele de plata a pensiei de intretinere catre ea, nu are de ce sa isi faca probleme, chiar daca aceasta a facut plangere la politie.

Si, va contrazic: este specific persoanelor cu astfel de afectiuni sa faca reclamatii tot timpul pe la diverse institutii si sa se simta in permanenta nedreptatiti, asupriti, urmariti, altii sunt de vina, niciodata nu li se da ce trebuie (chiar daca realitatea este alta!)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru fosta sotie Flory_28 Flory_28 Buna ziua! Incerc sa-l ajut pe fratele meu intr-o problema si am nevoie de o consiliere din partea d-voastra. Fratele meu a fost casatorit in anul 2006 timp ... (vezi toată discuția)
pensie de intretinere intre fostii soti - art. 389, interpretare cerebel33 cerebel33 Buna seara, art 389(obligatia de intretinere) din noul cod civil se poate aplica,daca divortul a fost finalizat in urama cu 4 ani? mai pot cere in instanta ... (vezi toată discuția)