avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept semnatura persoana de peste 80 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept semnatura persoana de peste 80 de ani

Buna seara, va rog frumos, imi poate spune cineva daca persoanele in varsta de peste 80 de ani mai au dreptul sa semneze diverse acte? Unii notari accepta semnatura fara prezentarea unor acte medicale care sa certifice capacitatea de discernamant, altii nu. Exista o lege in acest sens, si daca da, care ar fi aceea?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:29, 29 Martie 2009
allie22 a scris:

Buna seara, va rog frumos, imi poate spune cineva daca persoanele in varsta de peste 80 de ani mai au dreptul sa semneze diverse acte? Unii notari accepta semnatura fara prezentarea unor acte medicale care sa certifice capacitatea de discernamant, altii nu. Exista o lege in acest sens, si daca da, care ar fi aceea?

nu exista lege, dar va dati seama ca la o asemenea varsta, actul semnat de octogenar ar putea fi usor desfiintat.
majoritatea notarilor cer sa li se aduca un certificat medical care sa le ateste discernamantul.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire? corina danila corina danila As dori sa aflu daca am vreun drept de mostenire dupa matusa mea care are 89 de ani si isi imprastie averea . Eu, fratele meu vitreg si inca o ruda infiata ... (vezi toată discuția)
Procura notariala persoana muribunda erhabe erhabe Buna seara! Este normal ca un notar sa intocmeasca o imputernicire in cazul in care mandantul este o persoana trecuta de 80 de ani si aflat intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal pentru contract de vanzare-cumparare cu persoana in varsta cpypst cpypst Buna ziua, Doresc sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, vanzatorul fiind o persoana in varsta (80 ani). As avea urmatoarele ... (vezi toată discuția)