avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pe sest
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pe sest

Bunica mea a decedat in urma cu doi ani, iar sora tatalui meu a facut se pare succesiunea fara a declara ca mai exista alti mostenitori. Mentionez ca tatal meu e decedat de mai multi ani (el si sora sa fiind singurii copii ai bunicii) Cum se poate contesta aceasta succesiune si ce implicatii sunt daca bunurile mostenite au fost deja vandute unui tert?
Cel mai recent răspuns: pascale_cristian , utilizator 13:40, 18 Mai 2005
Puteti cere anularea certificatului de mostenitor si ulterior eliberarea unuia nou care sa reflecte situatia reala.
E util sa consultati si dosarul notarial de dezbatere a succesiunii pt. a afla in urma caror probe (inscrisuri sau martori) s-a stabilit ca nu exista alti mostenitori si in ce masura aceste probe sunt reale sau nu.
este foarte important sa nu existe ,,se pare ca''.Este foarte probabil sa fi dezbatut succesiunea dupa trecerea celor sase luni(termenul de acceptare). Daca a facut dovada acceptarii tacite, din punctul meu de vedere solicitati degeaba anularea certificatului de mostenitor, atata timp cat sunteti considerat renuntator la mostenire(nu ati acceptat in termen de sase luni de la deces)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune actiuni...cum procedez? psipsina psipsina Buna, Cine poate sa ma ajute in legatura cu procedura succesiunii... Este vorba despre sora bunicului care a decedat acum aproape 2 ani. Fiind handicapata ... (vezi toată discuția)
Donatie eec eec Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie ce solutii ar fi pentru ca un apartament care era al bunicii mele din partea tatal meu decedat in iunie 2014 .Bunica ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu de catre [b]cine[/b] se poate face succesiunea in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu in anul 1984,bunica a ... (vezi toată discuția)