avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de habitat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de habitat

Am o problema. Am o matusa care a vandut , la indemnul surori mele , un apartament ca sa cumpere o casa. Sora mea impreuna cu sotul ei au asistat-o la vanzarea apartamentului si la cumpararea casei ( ei au gasit cumparatori pt apartament respectiv au cautat o casa de vanzare ). Vanzarea apartamentului a fost semnata de matusa mea iar bani au ramas la sora mea. La cumpararea casei matusa nu a fost anuntata ( fiind plecata din localitate ) iar acestia ( sora si sotul ei ) au semnat actele de cumparare pe numele lor nefacand nici-o mentiune despre matusa. Acum matusa mea vrea sa treaca casa pe numele ei. Cei doi i-au propus ca pe contractul existent sa o treaca pe matusa cu drept de habitat. Se poate ? Ce drepturi are matusa in urma accestui drept de habitat ? Devine proprietara cu drepturi depline asupra casei si terenului ? O poate vinde/dona/ etc. fara accordul celor doi ?
Cel mai recent răspuns: tantrixuti , utilizator 22:55, 27 Martie 2009
nu, va avea numai dreptul de a locui.
saraca a fost trasa pe sfoara.
avokitten a scris:

nu, va avea numai dreptul de a locui.
saraca a fost trasa pe sfoara.


Multumesc. SA inteleg ca poate fi trecuta cu drept de habitat in contarctul deja existent? Sau se face un contract nou? As vrea sa o pot linisti cumva pe matusa ca nu va ramane in drum la batranete. Vreo idee?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
tantrixuti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite in timpul casatoriei LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Sora mea are o casa pe care a cumparat-o in parte cu banii de pe o garsoniera - aceasta garsoniera a fost a mamei mele - vinderea garsonierei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.sunt căsătorită ... Cornelia Olteanu Cornelia Olteanu Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.Sunt căsătorită iar sotul meu are mătușile(surorile mamei lui) la care zic ca vrea sa ii facă acte ... (vezi toată discuția)