avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somajul-vechime?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somajul-vechime?

Somajul se ia ca vechime la iesirea la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 24 Octombrie 2013
Da, perioada de somaj este considerata vechime la pensie.
Perioada cat ati beneficiat de indemnizatoa de somaj nu este vechime in munca dar este stagiu de cotizare la pensie si sanatate.
...nu inteleg,...care este diferenta intre vechime in munca si stagiu decotizare?
Perioada de somaj se ia in calcul la pensie si vi se adauga la perioada lucrata, dar somajul nu constituie vechime atunci cand trebuie sa beneficiati de spor de vechime, o promovare sau o trecere la alta treapta de salarizare.
Vechimea in munca este considerata activitatea/munca desfasurata in baza unui contract individual de munca, conform art.16 alin.4 C.mun,

Stagiul de cotizare poate fi constituit din mai multe perioade, iar unele dintre aceste nefiind considerate si vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul se pune ca vechime allecs allecs Perioada de somaj se considera perioada de vechime?va rog sa imi dati un raspuns (vezi toată discuția)
Perioada de somaj conteaza la sporuld e vechime? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Dupa ce am terminat facultatea am fost in somaj 5 luni. Cand m-am angajat am dus si adeverinta de la somaj la locul de muca sa fie trecuta acea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? ginutz_a ginutz_a stie cineva cum se calculeaza somajul? ma refer la persoana care intra in somaj. aceasta indemnizatie se calculeaza in functie de salariul pe care l-a avut ... (vezi toată discuția)