avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VA ROG AJUTATI-MA ADMINISTRATOR SAU ASOCIAT ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VA ROG AJUTATI-MA ADMINISTRATOR SAU ASOCIAT IMPUTERNICIT,....ETC?

In primul rand salutare tuturor

As vrea sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema:
Eu sunt administratorul unei societati srl in care detin 98% parti sociale societate care se ocupa de constructii, fiind o perioada destul dedificila in acest sector ,am luat legatura cu doi cetateni straini care ar vrea sa deschida o firma care sa se ocupe cu vanzari masini second hand,dezmembrari,etc. Si ar vrea ca eu sa ma ocup de afacerea lor in romania acestia urmand sa vina cam o data pe luna in romania.bineanteles ca sunt interesat,fiind si liber momentan dar as dori sa-mi spuneti care ar fii pozitia care ar trebui sa o ocup eu? Cea mai buna si cea mai sigura pt mine?administrator,asociat imputernicit sau??Sa nu am riscuri fiind totusi vorba de masini pt dezmembrari(totusi nu se stie niciodata cu siguranta provenienta lor)am o familie de intretinut si nu as vrea sa ajung la necazuri!
De asemenea as dorii sa stiu daca poatet sa aibe sediul social al firmei in acelasi apartament in care are sediul social si societatea mea???

Va multumesc mult!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Ar fi bine sa va puneti o intrebare? de ce vor strainii sa cumpere o firma in functiune cu istoric, cand mai usor pt ei ar fi sa constituie una noua si sa vea mentina pe dvs administrator?

Cred ce este riscant pt dvs sa mai ramaneti la cea firma dupa ce o "vindeti"!
tomaaurelian a scris:

Ar fi bine sa va puneti o intrebare? de ce vor strainii sa cumpere o firma in functiune cu istoric, cand mai usor pt ei ar fi sa constituie una noua si sa vea mentina pe dvs administrator?

Eu am inteles ca strainii vor sa faca nu sa cumpere firma , care dealtfel nici nu are obiectul de activitate dorit.
Oricum,in asistenta unui avocat,in actul constitutiv se pot introduce clauze de protectie.Daca gandurile sunt "curate", nu cred ca vor fi probleme.
In primul rand va multumesc pt. raspunsuri

Da strainii vor sa infiintam o noua societate in care sa fiu si eu actionar(asa am cazut intr-un final de acord ca ar fii mai bine pt. Toti) si administrator in acelasi timp! Intre timp firma angajata pt infiintarea societatii a demarat procedurile urmand ca eu impreuna cu ceilalti doi sa fim asociati in aceasta societate!
Cred ca este totul ok deoarece am semnat deja un precontract pt. Inchirierea unui spatiu comercial si am achitat si capara(avansul) deci lucrurile merg bine pana acum!
Pana acum eu nu am participat cu nimic(financiar vorbind) si se va face totul pe cheltuiala lor(oricum nu este o investitie mare,urmand a se cheltui in prima faza cam 12000 euro).
Voi incerca sa fac totul la vedere:toate masiniile sa aiba acte sa fie ok si ar trebui sa mearga totul bine!

Va voi tine la curent! Va multumesc f.f.mult
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate dezmembrari ajutor. ioana bondor ioana bondor am o firma noua de dezmembrari auto,cum pot sa inregistrez o masina cumparata pe firma mea de la o persoana fizica,masina nu a fost imatriculata in tara,eu o ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Dezmembrari auto catalinliviu catalinliviu am inceput de curand activitatea in cadrul unei firme care se ocupa cu dezmembrari auto. suntem la inceput de activitate si as vrea sa stiu de unde pot procura ... (vezi toată discuția)