avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creanta in cadrul insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creanta in cadrul insolventei

Buna ziua

suntem inscrisi la masa credala a unui debitor, cu care acum lucram cu plata cash. ca sa ne recuperam creanta, exista vreo posibilitate ca debitortul sa ne achite mai mult decat suma inscrisa pe facturi, in acest fel achitand sumele restante, in timp? adica sa ne plateasca cu 10=20% in plus fata de contra valoarea facturii.

multumesc
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 10:16, 23 Octombrie 2013
Daca exista un contract care stabilea data la care trebuia sa se efectueze plata puteti cere si dobanzile aferente.
daca debitele sunt ulterioar deschiderii procedurii insolventei se platesc conf. documetelor de plata .... daca sunt anterior dechideri procedurii se achita in conformitate cu planul de reorganizare, votat de creditor(ul/ii) majoritari, o "plata" peste suma inscrisa in documetele de plata ar fi in detrimentul celorlalti creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare judiciara Flori14 Flori14 In cazul in care se confirma un plan de reorganizare judiciara pentru un debitor aflat in procedura insolventei legea spune ca \\"dobanzile, majorarile ori ... (vezi toată discuția)
Creditor banca la firma in insolventa helmuth helmuth buna ziua firma mea este in insolventa cu plan de reorganizare respectat in intregime pana la momentul actual .Printre creditori banca i ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)