avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier juridic - reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier juridic - reabilitare

Am primit o condamnare de 2 ani si jumatate cu suspendare in urma cu 8 luni.
Doresc sa ma angajez si peste tot imi cere cazierul.As putea sa cer de acum reabilitarea in cazul in care ma aflu?
Cel mai recent răspuns: ekkka , utilizator 19:34, 27 Octombrie 2013
Buna ziua,
Din pacate reabilitarea se poate solicita, daca nu se face de drept asa cum este cazul dumneavoastra, abia la expirarea perioadei de incercare stabilita prin sentinta.
Dupa doi ani si opt luni , calculati la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti , va opera reabilitarea de drept.

Termenul de incercare este de 4 ani si jumatate. 2 ani si jumatate sentinta si 2 ani termen.
"Dupa doi ani si opt luni , calculati la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti , va opera reabilitarea de drept." ???????????????

Rectific, termenul de incercare este de patru ani si jumatate.Am inteles ca pedeapsa efectiv aplicata este de 8 luni.
pedeapsa mea este de 2ani si jumatate cu suspendare si 4 ani termen de incercare din cei 2 ani jumate au trecut aproximativ 8 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87,alin1,din oug 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului? ContSters101400 ContSters101400 in temeiul art81 cod penal,dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incerkre de 2ani si 8luni,stabilit in conditiile ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen de incercare/reabilitare alexbz alexbz buna ziua si am si eu o ? am de ispasit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare pentru complicitate furt, cand implinesc cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Suspendare și control judiciar Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua dragi domni. Vin și eu la voi cu o întrebare după ce am primit o suspendare de 1 an jumate. Cu o anume perioada de proba de 2 ani jumate. Însă ... (vezi toată discuția)