avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare garantie chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare garantie chirie

Buna ziua,

In urma cu cateva luni m-am mutat in apartamentul unei asa zise prietene in chirie. Prietena care a plecat ulterior in strainatate. Am achitat valoarea unei chirii ca si garantie plus prima luna, urmand ca in urmatoarele luni sa achit in contul creditului de prima casa al dansei. Acum dupa aproximativ 4 luni vecinul de deasupra care se pare ca nu mai e in toate mintile si care a vandut aboslut tot din casa s-a apucat sa faca foc cu lemne si gratar, a devastat baia proprie inundandu-ma de nenumarate ori si cam tot asa. Din nefericire in acel apartament nu se mai poate locui omeneste cu acea persoana in vecinatate, care din cate am inteles de la administratie e oarecum imposibil de evacuat datorita faptului ca e peoprietar. Mi-am luat luctrurile personale de acolo si m-am mutat la o prietena. Acum problema e ca proprietara nu prea are sa imi dea banii, sau cam asa zice ea. Intrebarea mea este daca pot sa iau din casa televizorul LCD pentru a imi recupera o parte din paguba. Asta dupa ce o anunt si pe ea si ii dau si un ultimantum pentru bani? Nu vreau sa incomodez pe nimeni si nici sa fac vreo infractiune dar nici asa nu pot sa stau.
Tin sa mentionez ca din nefericire nu avem nici un fel de contract incheiat.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:03, 24 Octombrie 2013
a lua ceva din casa prietenei dvs fara acordul ei se numeste furt. ar fi bine daca nu ati proceda la asemenea masuri. daca ea este de acord sa va dea tv contra garantie, faceti si o ,,hartie scrisa" in acest sens. nu cumva sa se razgandeasca ulterior.:D problema este ca atata timp cat nu aveti contract de inchiriere nu puteti dovedi faptul ca ati stat acolo contra cost ( pretul chiriei) si nici ca ati platit garantia. nu aveti probe pentru a putea porni un proces in instanta. incercati sa va intelegeti cu prietena dvs si sa ajungeti la un acord.
Va multumesc pentru raspuns.

Insa daca fac dovada platii cu chitantele depunerii in cont a unei parti din rata pentru prima casa?
Avand in vedere auspiciile sub care ati inceput conventia de inchiriere bazandu-va pe relatiile de prietenie,este de preferat sa solutionati amiabil problema
La momentul intrarii in spatiu ati convenit clauze reciproc asumate de catre parti?
Este hilara obligatia asumata de dvs
achitat valoarea unei chirii ca si garantie plus prima luna,achitati rata prima casa,ati avansat si garantie..
..fara incheiere de contract de locatiune care sa contina clauze asiguratorii reciproc asumate de catre parti
Cand ati plecat?
Ce datorii mai aveti de achitat?
Care e suma garantiei raportat la valoarea LCDului?
In rest, trebuie analizat data la care depuneati bani in cont, ce suma exact etc., vad macar un inceput de dovada scrisa aici sui ati putea completa cu martori; totusi, de aici pana la a dovedi garantia mai e ceva.
Parerea mea e sa va intalniti cu doamna si sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament-obligatiile chiriasului si ale propr. Amorelina Amorelina Buna ziua! Sunt intr-o situatie in care as dori sa stiu avantajele si dezavantajele fie ale proprietarului de apartament cat si ale chiriasului.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere IonutBr IonutBr buna ziua. incerc de cateva sapamani sa reziliez un contract de inchiriere si nu gasesc raspund nicaieri despre modul in care as putea face asta. motivul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere martutzza martutzza As dori sa stiu cum se poate rezilia un contract de inchiriere. Situatia sta cam asa: am incheiat in luna martie un contract de inchiriere cu un agent ... (vezi toată discuția)