avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Locuiesc in Italia si sunt instiintat de vecini ca mi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Locuiesc in Italia si sunt instiintat de vecini ca mi se va pune sechestru pe casa

Buna ziua.Va scriu si eu aici ca sa aflu cat mai repede solutiile pe care le am acum si in scurt timp ce am de facut.Locuiesc in italia cu familia mea de cam 9 ani si detinem o garsoniera in orasul nostru in care am copilarit in romania.Nu am mai ajuns acasa de un an si ceva,dar se mai ocupa o vecina de pe scara cu aerisitul si resturile....IERI AM PRIMIT TELEFON DE LA VECINA CARE II TREMURA VOCEA SI MI SA SPUS CA SE VA PUNE SECHESTRU PE CASA DE LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE VALCEA.Totodata am primit numarul de telefon unde pot suna pentru a cere indicati,am sunat imediat dupa convorbirea cu vecina si am vorbit cu doamna care se ocupa de acest caz.Mi sa spus ca este o amenda colosala de 13980circa 4000EURO de la comunitatea europeana si are de aface cu niste dobanzi pe care le-am obtinut eu aici.(IMEDIAT M-AM INTREBAT CE ARE UNA CU ALTA IN SINEA MEA).Oricum nu este adevarat deoarece in Italia nu se primesc dobanzi mari nici la sume grosolane.Doamna de la anaf era foarte vaga in vorbe si practic nu stia nici dansa despre ce este vorba ,intrebanduma daca am vandut proprietati prin italia.Categoric am raspuns cu nu pentru ca noi aici am facut toate demersurile sindicatelor in privinta cu veniturile(mentionez ca sotul nu mai lucreaza de 2 ani, lucreaza cum poate cu ziua si nu am avut niciodata firme am lucrat ca muncitori simpli).Dupa convorbirea mea doamna care se ocupa de caz mi-a spus sa astept in telefon ca sa mi-o dea pe doamna executoare.Am vorbit si cu dansa spunandu-mica nu vrea sa-mi faca rau dar trebuie solutionat cazulACUM INTREBAREA MEA ESTE CE AM DE FACUT?EU IN ROMANIA NU POT VENI SI NU ARE NIMENI PROCURA SA SE OCUPE.POATE FI UN FURT DE IDENTITATE?NU AM VAZUT ACELE ACTE PERSONAL SI NU CRED CA MI LE VOR TRIMITE VREODATA CEI DE LA ANAF.MAI ESTE CINEVA IN POSTURA MEA SA POT LUA CONTACT ?SUNT F F PREOCUPATA CA NU POT PIERDE MUNCA DE AICI.ASTEPT VARIANTE VA ROG SI REVIN CU AMANUNTE DACA VOI AVEA.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 07:57, 24 Octombrie 2013
Incheiati procura in favoarea unei rude sau tert care sa poata studia atent documentele de la autoritatea fiscala
Numai dupa ce se va clarifica de unde provine debitul veti cunoaste strategia de solutionare
Din cele expuse de dvs, inteleg ca nu cunoasteti motivul pentru care sunteti executata silit si nu ati primit niciun act la adresa din Valcea care sa se afle in posesia vecinei.
Aveti posibilitatea sa angajati un avocat care sa se intereseze in numele dvs. de situatia dosarului si de solutiile care exista in acest caz. De asemenea puteti sa faceti o procura pentru una din rudele dvs. care sa incerce sa intre in posesia actelor de executare silita( titlu executoriu, incheierea de incuviintare a executarii silite, somatia, etc). Aveti nevoie de toate aceste inscrisuri pentru a putea primi solutii cu privire la situatia in care va aflati.
Da doamna avocat Oana nu cunoastem motivul pentru acesta amenda uriasa dar am primit somatie la adresa in Valcea.Intradevar pot angaja un avocat si totodata il pot imputernici pentru rezolvarea cazului.......dar automat va trebiu sa ajung in romania.Cine imi plateste mie drumul si tot deranjul provocat din cauza acestei amenzi? eu risc sa -mi pierd munca si casa daca nu ma prezint acolo.ALTE VARIANTE MAI SIMPLE DE AICI NU AM?
Asa cum v-am spus mai sus, aveti posibilitatea sa imputerniciti o ruda din Romania care sa se intereseze de situatia dosarului. In masura in care executarea silita demarata impotriva dvs. este nelegala si se va constata acest lucru in instanta, aveti posibilitatea sa va recuperati toate cheltuielile de judecata ocazionate cu acesta cauza.
Din pacate la acest moment si avand in vedere informatiile lacunare oferite de dvs. nu pot sa va ofer alte solutii.
Sfatul meu este sa va grabiti, deoarece veti la dispozitie doar 15 zile sa faceti contestatie la executare, de la momentul la care vi s-a comunicat somatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire minor Florentina_A Florentina_A Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei persoane decedata ContSters226650 ContSters226650 Draga forum Sper ca absurditatea situatiei care afecteaza familia mea sa aiba sursa in logica si nu ridicol. Sint recunoscatoare pentru ajutor. Pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Executare silita - executor judecatoresc andre75 andre75 Buna ziua. In urma cu 5 ani am contractat un credit in valoare de 19.000 EUR. La un moment dat am ramas fara serviciu si am facut o solicitare catre banca ... (vezi toată discuția)