avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit - cine il plateste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit - cine il plateste?

Buna,din motive financiare nu s-a putut plati impozitul pe teren/locuinta ptr anul in curs.
Daca am facut ctr de vanzare cumparare ca dupa moartea mea noul cumparator sa beneficieze de locuinta,este de datoria lui sa plateasca impozitul acum?-
-daca datoria ramane va fi achitata de catre acestia?
Multumesc!
!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:06, 26 Octombrie 2013
Depinde de data transmiterii proprietatii.
Daca ramane datorie dupa dv., mostenitorii ar trebui sa o plateasca.
Proprietarul trebuie sa plateasca impozitul. Dvs ce act ati facut mai exact ?
Daca a fost vanzare/ donatie/ intretinere, el e proprietar, dvs probabil ca aveti drept de uzufruct sau habitatie, doar il folositi.
Daca datoria nu se va plati timp indelungat, se vor strange si penalitati, se va ajunge la executare silita, iar daca datoria va depasi 10 mii lei sau nu are venituri, proprietarul va pierde ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr mostenire sau ctr vanzare-cum cu clauza de intretinere ? jery jery Buna ziua Ma confrunt cu o problema si v-as fii tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta . Problema sta in felul urm : tatal si bunicul meu ( tatal ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie mihaioro mihaioro Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)