avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocata refuza sa-mi dea dosarul
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocata refuza sa-mi dea dosarul

Buna seara!
Avocata cu care am avut o colaborare nu tocmai fructuoasa refuza sa-mi dea dosarul. Dupa ce m-a dus cu vorba luni de zile spunand ca face, ca etc,..in final am pierdut cauza si s-a incheiat totul. Ok, asta e. Doamna avocat insa nu vrea sa-mi dea dosarul, mi-a trimis pe email scanate cateva pagini, una din anul 2011, alta din 2013, niste recipise de la oficiul postal. Oricum, cap la cap nu intelegi mare lucru. Am rugat-o sa-mi dea dosarul integral, cred ca e dreptul meu legal. Am fost la birou la ea, a spus ca nu-l gaseste, ca a mutat arhiva...Nu stiu daca e doar impresia mea, dar isi cam bate joc de mine, ma ia la misto..de parca nu e suficient ca am aruncat 1500 lei pe geam platindu-i onorariul.
As vrea sa va rog sa-mi spuneti: e normal ca doamna avocat sa refuze sa-mi dea dosarul original? Mi-a spus azi pe email ca trebuie sa achit 0.2ron/pagina si imi face o copie. Cand eu i-am spus ca ii fac reclamatie la barou daca refuza sa-mi dea dosarul, a spus ca-mi face plangere penala pt amenintare. E chiar amuzanta doamna asta avocat, nu?
Eu am inteles, ok, s-a incheiat colaborarea, dar da-mi dosarul sa vad si eu ce ai facut 2 ani de zile cat timp eu ti-am acordat increderea ca rezolvi, dar nu ma duce cu vorba si nu ma ametii cu 3 hartii scanate si trimise pe email in bataie de joc.
E normal ca o avocata sa-ti dea sms la 00.15 noaptea sa-ti spuna ca a incheiat colaborarea? Oare nu era mai bine sa raspunda la telefon cand am sunat-o, va asigur ca am sunat intotdeauna numai la ore decente, niciodata dupa 18.30.
Nu e un abuz faptul ca refuza sa-mi dea dosarul? Originalul nu trebuie sa fie la mine?
Multumesc si astept un raspuns de la dvs,
numai bine!




Cel mai recent răspuns: LianaPopa , utilizator 17:36, 28 Octombrie 2013
Originalele sunt ale dvs. Daca sunt acte.

Referitor la dosar e greu de spus...
Ati cam avea dreptul sa primiti dosarul.
Nu stiu la ce ii trebuie la avocata...
Doamna spune ca-mi face o copie de pe dosar daca achit 0,2lei /pagina. Problema nu e ca nu achit, ci faptul ca nu vrea sa-mi dea nimic din dosar, si nici originale. Eu cred ca sunt indreptatita sa primesc dosarul in original si nu copii. Chiar ma intreb si eu la ce i-o fi de folos ca nu poti spune ca e un dosar cu care a avut succes si da bine la cv. Deci e deplin legal ca eu sa fiu in posesia originalelor! E un abuz faptul ca refuza sa mi-l dea, nu?
multumesc pt raspuns,
seara frumoasa.
va cere 0.2 lei pe pagina pentru ca vrea sa depuna o cerere la instanta prin care sa i se acorde dreptul sa xeroxeze din dosarul instantei actele de care aveti dumneavoastra nevoie.dosarul pe care il are avocata la cabinet poate sa fie compus dintr-o copie de pe buletinul dumneavoastra si contractul de asistenta juridica.nu o obliga nimeni sa depuna inscrisuri la instanta sau sa faca acte intr-un numar de exemplare astfel incat sa ii ramana si pentru dosarul de birou.ca e foarte greu sa pregatesti dosarul daca nu ai acte in el aia e alta treaba:)
Intrebarea mea este: cum se incheie legal un contract de asistenta juridica dintre un avocat si un client (cu toate taxele achitate)? (indiferent de rezolutia procurorului).
Tu,avocat, dai sms noaptea la 00.13 si "aduci la cunostinta" faptul ca ai incheiat colaborarea ? sau/si trimiti email exprimandu-ti "profunda dezamagire" pt intrebari absolut normale si legitime din partea clientului, de felul: imi puteti arata si mie dosarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte originale la angajator kartush45 kartush45 Salut pe toata lumea si pe aceasta cale ma adresez celor competenti cu o intrebare' mai exact asta e situatia: am fost acceptat la un angajator si acesta mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu vrea sa-mi dea dosarul mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Daca vreau sa renunt la serviciile avocatului care m-a reprezentat intr-un proces pe care l-am pierdut si el refuza sa-mi dea dosarul cu toate ... (vezi toată discuția)
Reclamatie avocat antoniaelena antoniaelena Buna seara , unde pot reclama un avocat care , efectiv , si-a batut joc de mine cat se poate de grosolan . Nu-mi vine sa cred ca exista astfel de avocati .A ... (vezi toată discuția)