avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte funciara, rectificare. Anulare?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte funciara, rectificare. Anulare?

Buna seara.
As dori un raspuns din partea distinsilor avocati va rog.
Am intabulat un teren in 2011, in 2013 s-a vacut o rectificare la CF, pentru modificarea coordonatelor distantelor de contur. Cerera a fost respinsa de 2 ori pentru, din diferite motive (vinovat persoana fizica autorizata care se ocupa de documentatie). In final s-a admis/eliberat noua carte funciara exact cum s-a dorit de catre propietar.
Intrebarea este: se mai poate anula noua documentatie? Poate PFA sau alta persoana sa faca cerere pentru anulare fara acordul propietarului? Mentionez ca inca nu s-au scurs cele 15 zile de la dreptul de reexaminare de la comunicare.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters182367 , utilizator 14:38, 26 Octombrie 2013
Trebuie să fiți mai explicit referitor la situația dumneavoastră.
Cine a procedat la modificarea coordonatelor, dumneavoastră sau un proprietar vecin?
Conform Legii 7/1996 a cadastrului republicată........art.31, alin.2 și 3 persoanele interesate sau notarul pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere și plângere împotriva încheierii. Termenele de exercitare sunt exemplificate în cadrul aceluiași articol.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie si documentatie in domeniu carte funciara, cadastru Adriantot Adriantot Vom posta aici legislatia in domeniul Carte funciara, cadastru... Aici postam formulare, documentatie sau/si adrese, lincuri pe acesta tema. Incepem cu ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Plangere ocpi- impotriva incheierii de respingere a intabularii lizueli lizueli Trebuie sa fac o plangere impotriva unei Incheieri de respingere a intabularii. Ce probe pot fi cerute in instanta in afara de inscrisuri? Ce pot sa ... (vezi toată discuția)