avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa stiu daca inaintez divortul la judecatorie ,iar sotul ameninta ca nu se prezinta nici la mediere nici la divort, ce trebuie sa fac in acest caz?!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:41, 25 Octombrie 2013
Sa va prezentati la termen. E problema lui daca nu vrea sa se prezinte, veti divorta oricum, trebuie ca instanta sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita, ca l-ati citat corect.
Daca nu se prezinta la mediere, mediatorul va elibera un proces-verbal prin care va atesta acest fapt.

Veti depune apoi actiunea in instanta si procesul va continua si fara prezenta lui, daca instanta constata ca a fost legal citat.

Numai ca in acest caz va tb sa probati culpa in desfacerea casatoriei. Daca s-ar fi prezentat poate era posibil un divort prin acord.
alegerea de a se prezenta la termen este la latitudinea parti ,important este sa faceti dovada ca are cunostinta de dosar si cunoaste termenul ,
Multumesc pentru raspuns!As dori sa intreb daca in Instanta (n cazul unui divort)sunt admisi ca martori membrii ai familiei ,mai exact copiii majori!
Nu, copiii nu pot fi martori.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori pt divort doru anghel doru anghel am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord. Nu gasesc pe nimeni care sa ... (vezi toată discuția)
Divort marcelutza marcelutza Buna ziua As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partenerului marianachita marianachita buna ziua acum 2 luni am divortat la mediere sotul a refuzat sa se prezinte am avut si 2 infatisati la judecatorie unde nici acolo nu s-a prezentat mi-a ... (vezi toată discuția)